NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

L'alcalde de Bellreguard obri un debat per replantejar l'urbanisme de la costa

I evitar així les devastadores conseqüències dels últims temporals

Després del pas del temporal Glòria pel litoral valencià, l’alcalde de Bellreguard, Àlex Ruiz, obria un debat sobre la necessitat de replantejar l’urbanisme de la costa, especialment el que respecta als passejos marítims. L’objectiu? Evitar de forma definitiva les devastadores conseqüències d’unes gotes fredes cada vegada més habituals.

I és que, segons han estimat els tècnics municipals, el cost que suposaria reparar els desperfectes del passeig ascendeix a 580.000 euros, parlant, només de la part que es veu. El que es té clar és que des del govern local no es van a realitzar actuacions urgents al passeig que fou construït al seu dia pel Ministeri de Foment i es troba en sòl de domini públic.

Una reflexió que pot convertir-se en un exemple a seguir tenint en compte l’increment de la freqüència d’aquest tipus de fenòmens que poden ser fatals per a les infraestructures tant públiques com privades.

La mesura no ha sigut del tot mal acollida per la ciutadania però fins ara cap administració s’ha posat en contacte amb l’alcalde per tractar el tema.

Per a Ruiz es deu recuperar el medi natural, que les dunes i motes actuen de barrera, proposa accions de regeneració globals on no té cabuda les aportacions d’arena per la seua ineficàcia i cost.

L’última aportació d’arena a la platja de Bellreguard fou en abril de 2019, fa uns mesos i tota aquesta sorra ha desaparegut; inclús més de la dipositada. Segons els tècnics es calcula que per retornar la platja al seu estat inicial abans del Glòria farien falta d’urgència uns 30.000 m2.

 

 


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.