NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Multitudinària processó en honor a Sant Blai

La gran devoció dels bocairentins al seu patró es fa patent a aquest acte amb el guió, la relíquia i la imatge de Sant Blai

Bocairent celebrava el diumenge 9 de febrer la festa en honor al seu patró, Sant Blai amb una solemne missa al migdia presidida per monsenyor Esteban Escudero, bisbe auxiliar de València i amb la tradicional processó pels carrers medievals que arrancava a les set de la vesprada i que sempre es converteix en l’acte més emotiu de les festes per l’esclat de devoció que es produeix amb l’arribada de la imatge a la plaça de l’Ajuntament.

L’acte destaca per la gran participació dels festers amb el sergent major des de fa 38 anys Vicent Vañó encapçalant la comitiva al que segueix els càrrecs de cada filà i que finalitza amb el clergue i les autoritats municipals encapçalades per l’alcalde, Xavier Molina. Durant l’itinerari, més de 300 components del Terç de Suavos marxen en un bloc inacabable de gran plasticitat en el tradicional piquet.

Però aquesta processó de Bocairent compta, a més, amb elements identificadors i distintius començant pel guió de Sant Blai que fou cedit per Gabriel Aynat, un dels fundadors de la filà Espanyoletos l’any 1903, fent front a aquesta joia encarregada a l’artista valencià Joaquín Sorolla, d’ací que siguen els seus membres els encarregats de dur-lo; seguim amb la relíquia de Sant Blai que arribà al poble en 1704 durant les Croades i que enguany és portada per 16 membres dels Moros Marins. 

I com no la imatge de Sant Blai, duta a coll per la Filà de Granaders des de 1874. Sant Blai fou un metge i bisbe de Sebaste, actualment en Turquia durant els segles III i IV. Va fer vida eremítica en una cova en el bosc de la muntanya Argeus que va convertir en la seua seu episcopal. Fou torturat i executat en l’època de l’emperador romà Licinio durant les persecucions als cristians de principis del segle IV. Un dels miracles que se li atribueix és la curació d’un xiquet al que se li va clavar una espina de peix a la gola.

A la plaça, ja a vesar d’espectadors, tots esperen l’entrada del Sant. En l’instant en què ocorre les llums s’apaguen i el silenci colpidor només és trencat pels vitols al seu honor.

En aquest moment i baix una pluja de papers que cau sobre la imatge renova la devoció a Sant Blai que envaeix tot el recinte. I la màgia continua amb un gran castell de focs d’artifici que il·lumina el cel de Bocairent i també el guió a la fortalesa festera. Després es reprendrà la processó fins la parròquia on s’interpretarà l’himne a Sant Blai, patró de Bocairent des de 1632.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.