NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

El Consell d'Acció i Polítiques Socials de Xàtiva es reuneix per millorar el sistema de subvencions

I fer una revisió de la problemàtica existent

El Consell d’Acció i Polítiques Socials de Xàtiva ha realitzat una reunió amb diferents entitats vinculades a l’àrea de Benestar Social per tal de millorar l’ordre de convocatòria de subvencions d’aquest departament.

Aquest any 2020 les ajudes augmenten fins als 45.000 euros, amb un increment de 10.800 euros respecte al passat 2019. Cal indicar, a més, que el pressupost destinat a Benestar Social en aquest 2020 és de 2.046.030 euros, el que suposa un increment del 26,57% respecte al 2019

Les dades respecte als centres socials municipals rebel·len que  s‘ha produït un 66% d’augment respecte a la gestió de centres per part de Benestar Social, passant de 3 a 5. Pel que fa als recursos humans, de 2017 a 2019 s’ha passat d’11 a 24 persones, amb un increment del 118% de pressupost municipal i subvencionat per Conselleria. En 2020 es preveu també la incorporació de personal administratiu i de la figura d’un/a integrador /a social.

Un dels temes prioritaris s’ha centrat les actuacions realitzades entorn a l’Asil de Sant Antoni. S’ha revisat l’estat de l’expedient de Dependència de cada resident. A més a més també s’han reactivat els expedients en estat de «arxiu provisional» entre d’altres qüestions.

D’altra banda, s’ha parlat també d’altres centres socials de la ciutat com el Centre d’Estimulació Primerenca, el Centre d’Alzheimer o de la incorporació del Centre d’Estimulació Primerenca a l’espai cedit a Aspromivise.

Una comunicació transversal que servirà també er a que els ciutadans transmeten al consistori quines son les necessitats o millores que es poden aportar a la ciutat en matèria de benestar per fer així un mapa de la realitat social xativina.

Per exemple, entre 2017 i 2019, centres com el d’Atenció Primerenca o el d’Alzheimer han passat de 35 a 50, i de 15 a 35 places de gestió respectivament. En total, la subvenció a gestionar ha passat en eixe període de 361.000 a 640.000 euros.

Per últim, Xelo Angulo ha fet menció del centre d’Alzheimer, que va realitzar una transició per a formar part de la Xarxa de Dependència. Aquest moviment ha provocat un augment dels ingressos per part municipal, que han permès adquirir dos transports adaptats, així com servei de metge i infermeria.

La Regidora també ha mencionat que es repartiran fullets a la ciutadania per a que conega les propostes i iniciatives que es desenvolupen a traves de l’àrea de benestar.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.