NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Canals acull el lliurament dels premis Isabel Ferrer

Atorgats a 3 dones compromeses amb la igualtat: Asunción Ventura, Rosa Guiralt i Isabel Clara Simó

Les cinc dones protagonistes enguany són Silvia Terrasa, informàtica i directora de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Informàtica; Mónica Bueno, soprano que treball al Cor de la Generalitat i primera dona en interpretar l’himne de València; Susana Gisbert, portaveu de la Fiscalia Provincial de València i especialitzada en violència de gènere; la nadadora paralímpica amb 5 medalles, Ariadna Edo i Belén Bueno, bombera forestal, referent en una professió encara molt masculinitzada.

L’acte s’engloba dins les activitats per a celebrar el Dia Internacional de la Dona del 8 de març comptant amb la presència de la vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra, que prèviament acudia al consistori canalí per signar al llibre d’honor.

 

 

En la gala presentada per la directora general d’Igualtat, Maria Such es va donar pas a cadascuna de les premiades. En primer lloc la regidora d’Igualtat de Canals faria entrega del guardó al vici-rector de Cultura de la Universitat d’Alacant, Carles Cortés, en nom de l’escriptora alcoiana Isabel Clara Simó, desapareguda el passat 13 de gener que va portar a la seua generació la veu de les dones a la literatura, trencant moltes cadenes.

 

 

Seguidament fou el torn d’Asunción Ventura, lliurant el premi el secretari autonòmic d’Igualtat per la Diversitat, Alberto Ibáñez. Per a Asunción el fil conductor de la seua vida personal i professional sempre ha estat el tema de la igualtat que ja es remunta mentre estudiava la carrera de dret.

 

 

La vicepresident i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, seria l’encarrega d’entregar el premi a Rosa Guiralt pel seu compromís amb les víctimes de la violència de gènere.

 

 

Uns reconeixements més que merescuts per a tres dones que han destacat per trencar els prejudicis socials i culturals que impedeixen la igualtat entre homes i dones tal i com ja al segle XVIII va fer Isabel Ferrer.

 

 

En la seua intervenció, la vicepresidenta va presentar, a més la campanya del seu departament per al 8 de març baix el lema “Vull ser com” centrada en la recerca de dones referents.

 

 

El Centre Cultural Calixte III de Canals acollia el dimarts 3 de març per la vesprada el lliurament de la vintè-segona edició dels Premis Isabel Ferrer dependents de la Direcció General de l’Institut Valencià de les Dones i que enguany han recaigut en la professora de Dret Institucional i consellera del Consell Jurídic Consultiu, Asunción Ventura; en la fiscal delegada de Violència de Gènere, Rosa Guiralt i a títol pòstum a l’escriptora Isabel Clara Simó.

 

 


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.