NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Exposició "Dones en la Prehistòria"

Obri en el programa d'activitats de la setmana de la dona

Ahir per la vesprada l’Olleria inaugurava oficialment el programa d’activitats de la setmana de la dona 2020 amb la presentació de (tens també cartell) l’exposició “Dones en la Prehistòria” en la Casa Santonja, una mostra itinerant del Museu de Prehistòria de València que farà parada al municipi fins al 19 d’abril.

Emmarcada entre les primeres societats caçadores-recol·lectores-pescadores i l’Edat Mitjana i Bronze, aquesta exposició ens acosta a determinats aspectes de la vida diària, tot donant a les dones el protagonisme que sense dubte hi tingueren. Es divideix en sis blocs temàtics on s’inclouen una presentació i una síntesi final, són: caçar, recol·lectar, sobreviure; espais domèstics, espais de dones; la imatge de la dona; reproducció i socialització; dones enterrades i dones de hui, societats del passat.

Les dones el període referit, tingueren un  paper essencial en el desenrotllament dels grups humans ocupant-se de tasques essencials per a la seua supervivència. De fet, les restes arqueològiques recuperades indiquen que, des del Paleolític fins a l'Edat dels Metalls, la dona no sols realitzava tasques de reproducció, manutenció i producció sinó que tambè participà en treballs fora de l'àmbit domèstic com són la caça, la

recol.lecció o el cultiu de la terra arribant en algunes ocasions a aconseguir un fort poder social, apreciable en el món religiós i de la mort.

Al finalitzar l’acte i a les portes d’un ajuntament violeta es llegiria el manifest preparat per a la celebració del Dia de la Dona

Una llarga llista d’actes que s’estenen fins al dissabte 15 de març.

També es comptarà amb la projecció de la pel·lícula “Julieta” de Pedro Almodóvar, una història de dones sobre el dolor, la cula i la pèrdua adaptació dels relats del Premi Nobel de literatura canadenca Alice Munro. Serà el dimecres 11 de març al Teatre Goya.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.