NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Tradicional "entraeta" morocristiana del Mig Any

Les 15 filaes de l'Olleria desfilen pels carrers

El dissabte de vesprada els carrers de l’Olleria s’ompliren de gent per gaudir de l’entraeta del Mig Any Fester on els membres de les 15 filaes del municipi van desfilar al so de les marxes mores i cristianes, realitzant tot un espectacle, no de la grandiositat i fastuositat de l’entrada de finals d’agost però sí amb la il·lusió i germanor que caracteritzen aquestes celebracions.

Amb casaques, gel·labes o vestits de particulars els quasi 500 festers amb els que compta la localitat prengueren la vila formant esquadres on no faltaren els seus caps alguns molt menuts i amb molta destresa fent ballar en aquest cas una navalla de grans dimensions com les bandes de música ja que sense ella la festa no estaria garantida. Primer apareixeria el bàndol moro format per les filaes Abencerrajes; Xirigotes; Rebeldes; Abbasies; Corda Curta; Llevantins; Juvenils per últim els Bohemios que ostenten enguany la capitania i ací tenim als sues màxims representants la capitana Gloria Garrido i l’ambaixador Toni Micó.

Seguidament fou el torn del bàndol de la creu, els cristians formats per Íberes i els Grisons que incorporaren cavalls a la desfilada amb l’elegància que els caracteritzen i demostrant una gran agilitat

Tenim com no als Bandolers, Valencians, Mariners, Popeluses i tancant els Pirates als que reconeguem pel símbol de la calavera. Aquesta és la filà protagonista al 2020 i Manolo Cerdá el seu capità.

Així només queden sis mesos perquè arriben els dies grans dels Moros i Cristians que a la localitat nasqueren l’any 1954 a través del Gremi de Vidriers que per a commemorar la festa de Sant Miquel, el seu Patró, prenen com referència Alcoi per a instaurar la festa a l’Olleria. S’inicia amb quatre filaes, dos per bàndols, que representaven les quatre fàbriques de vidre que existien. Ens anys posteriors es crea la figura del capità i l’ambaixador per bàndol i a més, es fusionen amb les festes patronals. Com veiem, hui en dia són 15 filaes.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.