NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

L'AEM La Nova de l'Olleria celebra el concert de música festera pel Mig Any

Ple de pasdobles i marxes mores i cristianes

El Mig Any Fester de l’Olleria va tenir un fantàstic fermall d’or, un concert de música festera a càrrec de la banda de l’Agrupació Escola Musical “La Nova” de l’Olleria sota la direcció de Pablo Penadés Fasanar que va omplir el teatre-cinema Goya. El concert, dividit en dues parts va constar de tres pasdobles, tres marxes mores i tres cristianes, entre elles les dedicades a les filaes capitanes d’eguany de títol Filà Pirates i Marxa Bohèmia del mestre Francesc Cerdà.

La primera part començaria amb el pasdoble “Als Iaios” de Pablo Soler, peça que va aconseguir l’accèssit del públic al quart concurs de composició Fernando Tormo d’Albaida 2019.

La segona part s’encetava amb un tema faller Immaculada Escudero de Xavier Ferrer, Premi Fallera Major Infantil de València 2007, elegit pel director per la proximitat de les festes josefines.

Just al descans del concert, Mariola Gil, presidenta de la  Junta Central de Moros i Cristians de l’Olleria lliuraria els premis de festes 2019 i del Mig Any del 2020. Dels corresponents a l’any passat i entre altres foren reconeguts Miguel Ángel Pérez com cap d’esquadra bàndol cristià de la filà Bandolers i Miguel Molina al cas del bàndol moro, aquesta filà també s’emportaria la filà el premi a l’esquadra especial. Altres, aquests de Premis de Mig Any foren per als Bandolers que aconseguirien guanyar 3 premis de la nit de jocs o la filà Mariners que s’imposaren als dards i al concurs de paelles. Una cita musical, de reconeixements i encara més especial per celebrar-se el 8 de març, Dia de la Dona.

I com no a l’Olleria, el recital conclouria amb la interpretació de l’Himne de la Festa, de Francesc Cerdà, on tothom es posaria en peu.

Un concert magnífic, emotiu i obres de molta qualitat que posa el punt i final a la celebració del Mig Any que s’ha allargat durant 3 caps de setmana i amb una programació plena de novetats.

Sens dubte, uns caps de setmana intensos que un any més ha demostrat que l’Olleria és un poble amb una tradició morocristiana molt arrelada i ja referent a tota la comarca.

El món fester de l’Olleria ha viscut uns dies intensos plens d’actes centrats en els Moros i Cristians. Amb un Mig Any que ha reunit música, desfilades, càrrecs i com no, molta germanor s’ha anunciat als quatre vents que la meitat de l’any fester ja s’ha superat.

Els actes s’encetaren el divendres 7 de març amb la presentació de càrrecs, festers, capitans, ambaixadors i l’elecció de Reines a un teatre Goya ple a vessar.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.