NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

L'Ajuntament aplica tota una sèrie de mesures socials i econòmiques

Per esmorteir els efectes de la pandèmia a nivell local

Ja el dijous 12 de març, l’Ajuntament d’Ontinyent, avançant-se a l’estat d’alarma decretat pel Govern d’Espanya, fou el primer en clausurar 15 instal·lacions municipals i prohibia actes multitudinaris als carrers per previndre el Covid-19. L’activació d’un decàleg de mesures municipals per lluitar a nivell local contra l’expansió del virus va incloure també per exemple la suspensió dels mercats ambulants del dilluns i diumenge i la circulació de l’autobús urbà. L’àmbit d’aplicació comprèn en principi fins al 31 de març i podrien ampliar-se d’acord a les recomanacions del Ministeri de Sanitat i la Generalitat Valenciana. Un dia després un nou decret d’Alcaldia sumava al tancament altres infraestructures municipals com el Centre de Dia Caixa Ontinyent o el Centre Ocupacions José Antonio Bodoque.  I el dissabte clausurava els parcs i zones verdes del municipi i suspenia el funcionament de la zona blava.

A partir d’aquest moment, l’Ajuntament suspenia l’atenció presencial als diferents espais municipals, atenent sols a l’edifici central amb cita prèvia telefònica al número 96 291 82 00 i es recordava que el decret de l’Estat d’Alarma paralitzava els terminis de tots els procediments administratius, incloent els de prescripció i caducitat. El consistori, per tant, no ha interromput el treball administratiu gràcies a la implantació de l’administració electrònica que ha permès que la majoria dels treballadors municipals es queden a casa.

A partir d’ací, l’Ajuntament d’Ontinyent aprovava una sèrie de mesures econòmiques i socials per esmorteir els efectes de la pandèmia a nivell local. Parlant primer de les de tipus econòmic, s’ha prioritzat el pagament a autònoms i empreses proveïdores durant els dies d’Estat d’Alarma gràcies al dispositiu de teletreball posat en marxa que permet la tramitació i signatura online dels expedients. A més s’ha habilitat el correu electrònic despeses@ontinyent.es perquè els proveïdors pugen puguen presentar ahí les seues factures.

I per a tots els ciutadans el pagament dels tributs municipals es suspenen, com a mínim durant el que dure aquest període.

Altre paquet de mesures són les de tipus social per a l’ajuda sobretot de les persones més desfavorides i vulnerables. (Tens foto)  Pel que fa als majors o amb mobilitat reduïda que viuen confinades s’ha posat en marxa un servei d’atenció telefònica per facilitar-los la compra d’aliments o medicines. Els interessants hauran de fer la comanda a través del 96 291 82 10 i abonar el cost de la compra dels aliments o medicaments una vegada li siga entregada al seu domicili. Així mateix podran rebre atenció psicològica o demanar que els traslladen a un centre sanitari. El servei, que també atén consultes de psicologia a la població en general, es presta de dilluns a divendres, de 9 a 14 hores.

Al mateix temps, l’Ajuntament aprofitarà la informació obtinguda gràcies al programa social contra la soledat no desitjada per posar-se en contacte telefònic amb les vora 600 persones majors que respongueren a l’enquesta.

I per als menors, el servei de menjar a casa s’amplia fins a 144 xiquets i xiquetes. L’Ajuntament cobrirà a partir d’ara tant l’alumnat que compta amb una beca de menjador escolar de la Generalitat Valenciana com els becats pel Govern d’Espanya. L’increment porta al consistori a contractar el servei de dues empreses locals de menjar per emportar per complementar el servei.

Un programa, aquest de “Menjar a casa” que també manté la seua prestació a 47 persones majors a l’igual que el servei d’Ajuda a Domicili amb 115 usuaris que ajuda i dóna un respir a les famílies en l’atenció a persones amb mobilitat reduïda.

I en temps difícils la solidaritat es fa sempre present. Aquesta setmana 10.000 guants, més de 100 mascaretes i 200 bates d’un sol ús és el material que ha proporcionat l’empresa ontinyentina “Laborex, suministros i Seguridad laboral” a l’Ajuntament per garantir la seguretat del personal. Altra firma “Entidad Maya” també proporciona bates de teixit no teixit. Tot aquest material està sent ja utilitzat per les auxiliars del Servei d’Ajuda a Domicili del Departament de Serves Socials, Policia Local i obres.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.