NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Xàtiva habilita un e-mail per canalitzar les ajudes dels autònoms

lloguercovid@xativa.es

L’Ajuntament de Xàtiva ha habilitat el correu electrònic lloguercovid@xativa.es i el telèfon 96 228 98 08 per tal de canalitzar les demandes realitzades pels treballadors autònoms respecte a les ajudes ofertes per la Generalitat Valenciana i el departament de Benestar Social com a conseqüència de l’emergència sanitària ocasionada pel Covid-19. Unes mesures que busquen atenuar la brusca disminució d’ingressos entre els col·lectius més vulnerables. Sent un d’ells el dels treballadors en règim d’autònom al quals els afecte especialment el tancament dels seus negocis.

Des de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball la quantia de l’ajuda ascendeix a 1500 euros en concepte de lucre cessant per als autònoms obligats al tancament com a conseqüència del Reial Decret del 14 de març i de 750 euros per a la resta de casos. L’import global màxima de les subvencions a concedir ascendeix a 57,5 milions d’euros. A més a més la Generalitat, a través de l’Institut Valencià de Finances, aportarà al Fons de provisions tècniques de la Societat de Garantia Recíproca de la Comunitat Valenciana 17 milions d’euros destinats a facilitar-los la concessió d’avals.

Efectivament dins del Pla de Xoc posat en marxa per l’Ajuntament de Xàtiva es contemplen mesures socials també dirigides als autònoms; en concret ajudes per al lloguer de l’habitatge habitual per als treballadors per compte aliè i autònoms que acrediten que els seus ingressos s’han reduït un 75% en els darrers sis mesos. La intenció del consistori es fer-se càrrec del 50% del cost del lloguer durant el període d’alarma, en el cas d’acreditar-se la situació esmentada, podent ser prorrogable per un període de dos mesos.

L’alcalde ha llançat també un missatge de tranquil·litat afirmant que la situació a l’hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva està controlada i a més agraeix als veïns el seu excel·lent comportament durant aquest confinament.

Per aquest motiu continua demanant que la gent es quede a casa i que eviten qualsevol tipus de desplaçament que no estiga contemplat. Així és, si ens quedem en casa, tot anirà bé.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.