NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

El Mig Any Fester d'Albaida i la Setmana Santa de Xàtiva es celebren als balcons

Els balcons ja s'han convertit en punt de trobada i finestra al món

L’estat d’alarma ens obliga a quedar-nos en casa però no impedeix la celebració conjunta de les festes i tradicions més arrelades ara des d’eixos balcons, finestres i terrasses que ja s’han convertit en el nostre lloc de trobada. Municipis com Albaida i Xàtiva no han volgut quedar-se sense Mig Any Fester ni sense Setmana Santa.

El dissabte a les sis de la vesprada, l’Ajuntament i la Junta Central de Moros i Cristians d’Albaida convocada a tot el poble a vestir-se amb les gel·labes corresponents a la seua filà o amb qualsevol altre element.

 

 

I els veïns van respondre de forma massiva i així abillats com tocava amb un cubateta en la mà i altres marxant inclús seguint els passos d’uns caps d’esquadra ben clavats en el paper, tota Albaida va demostrar que inclús en aquests moments tan complicats saben divertir-se i celebrar com cal una part de la seua història. Els convocants, a més, van preparar un horari perquè en tota la ciutat sonara la mateixa música al mateix temps. A les sis seria el torn de l’Ambaixador Cristià de Rafael Mullor Grau; a les sis i set començava la Marxa del Centenari d’Amando Blanquer Ponsoda i la sessió musical finalitzaria amb l’Himne d’Albaida.

 

 

I passem a Xàtiva que compta amb una de les Setmanes Santes més importants i més antigues de la Comunitat Valenciana. També el dissabte es convocava als integrants de les confraries i als fidels en general a una gran tamborada que va servir de “crida cap a la Setmana Santa”, així amb tambors o instruments més improvisats com poals i cassoles tota la ciutat va retrunyir entre les set i set i quart de la vesprada.

 

 

I ahir fou Diumenge de Rams i la confraria de la “Burreta” va proposar altre repte amb palmes confeccionades amb el material que es tinguera a mà per ensenyar-les i posar-les als balcons i omplir així d’esperança els nostres carrers; altra convocatòria que, com no, va estar amenitzada amb música.

 

 

Un dia, a més on la TV comarcal va retransmetre la missa del Diumenge de Rams des de la Seu de Xàtiva oficiada per l’abat José Canet i retors d’altres parròquies. Les litúrgies especials per Setmana Santa continuaran del Dijous Sant al Diumenge de Pasqua.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.