NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Iniciatives solidàries d'ajuntaments i veïns

En El Palomar, Agullent, la Llosa de Ranes i Alfarrasí

En plena crisi pel coronavirus, la solidaritat s’ha disparat als municipis de les nostres comarques i són milers les mascaretes i altres tipus de material sanitari el que està sent confeccionat per moltes persones voluntàries que treballen des de casa en la creació d’aquestes peces de protecció, la majoria de les vegades, a més, comptant amb la col·laboració dels ajuntaments. Tenim exemples en El Palomar, Agullent o la Llosa de Ranes.

L’Ajuntament d’El Palomar, a través de l’Associació de Dones de la localitat ha entregat 100 bates al personal sanitari del departament de salut Xàtiva-Ontinyent amb material subministrat per l’empresa Casaravi. L’alcalde ha mostrat la seua satisfacció perquè des del propi hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva se’ls ha comunicat que són bates adequades que permeten rentar-se i per tant, poden reutilitzar-se. A més el consistori i l’associació de Dones ja van confeccionar i repartir mascaretes entre el veïnat i el personal del Centre de Salut d’Albaida. A aquesta iniciativa solidària cal sumar les tasques de desinfecció diària per tots els carrers del municipi.

El passat dimarts l’ajuntament d’Agullent també feia repartiment de mascaretes, un total de 450 unitats, a les persones majors de 65 anys. Les mascaretes de tela foren adquirides a una empresa industrial d’Agullent i tot i que no compten amb certificat sanitari sí serveixen com mesura preventiva. En la localitat i per fer  més amè el confinament, les ames de casa envien receptes de cuina casolana amb productes que es poden trobar als comerços locals.

Per altra banda l’Ajuntament està realitzant periòdicament actuacions de desinfecció de la via pública i mobiliari urbà. També es va contractar la neteja en edificis públics i a les escoles es realitzarà abans que es reprenga el curs escolar.

Passem ara a la Llosa de Ranes on dos joves del poble, Carles Mahiques i Gerard Osma estan creant des de casa pantalles protectores amb les sues impressores 3D, pantalles que s’han distribuït entre el departament de Serveis Socials, entitats bancàries, comerços que continuen oberts i els treballadors de l’Ajuntament. A més, Juan Carlos Tomás, veí de la Llosa, resident a IBI, també ha enviat aquest material que ha anat destinat al Centre de Salut.

Per altra banda un grup d’unes 30 dones voluntàries del poble amb la col·laboració de l’Ajuntament, associacions, empreses i particulars, estan treballant altruistament fabricant mascaretes casolanes que no protegeixen al 100% contra el coronavirus però sí es poden utilitzar per anar a fer la compra ja que ajuden a reguardar l’alliberació de gotes del sistema respiratori. Les mascaretes s’han repartit pels comerços per a que els seus clients puguen utilitzar-les.

I del treball de voluntaris ens anem al treball dels professors, que a més de garantir l’ensenyament ara a distància se’n recorden tant dels seus alumnes que inclús graven vídeos per motivar-los i llançar-los missatges esperançadors. És el cas dels mestres del CEIP Dr. Borrás d’Alfarrasí.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.