NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Es reprenen les obres

Ontinyent reprèn les obres públiques aturades per la crisi sanitària com són el Museu del Tèxtil, el nou hospital i el local d?AFAO

Les principals obres públiques que s’havien vist aturades per la crisi del Covid-19 han tornat ja a l’activitat, com la creació del Museu del Tèxtil que s’ubicarà a l’antiga fàbrica de Revert; l’adequació del nou local d’AFAO al barri de l’Ajuntament o les obres de construcció del nou hospital als terrenys prèviament cedits pel consistori a la zona del dipòsit duaner-Casa Balones que s’està duent a terme  per part de la Generalitat Valenciana. Així l’estat d’afectació sobre les dates de finalització previstes és mínima al parar-se només 15 dies o un mes en obres de gran calat. A més en tots els casos les tasques comporten la presa de les pertinents mesures de seguretat en l’atenció al Covid-19.

Al cas de les obres del Museu del Tèxtil, que es preveu que estiguen finalitzades abans del mes d’agost, plantegen aquest com a un nou contenidor polivalent per al programa museístic, amb una superfície edificada de 550 m2, un xicotet semisoterrani de 65 m2 i la urbanització de la parcel·la adjacent de 1.300 m2 amb arbrat i mobiliari urbà per “esponjar” la zona. Les obres, que arriben després de la fase prèvia de demolició executada amb 150.000 euros per l’Ajuntament, estan sent realitzades per la firma local Construcciones Mancebo González, SL, amb un pressupost de 796.180 euros, dels quals 700.000 estan subvencionats per la Generalitat Valenciana i la resta per l'Ajuntament que també assumeix els costos de les direccions tècniques de l’obra.

També s’han reprès les obres del local AFAO que compten amb una subvenció de 190.000 euros de la Diputació i que es destinarà als 50 usuaris dels tallers de memòria d’AFAO i oferirà un nou servei d’atenció inicial a les 60 persones en llista d’espera per al Centre de Dia Caixa Ontinyent.

Pel que fa a les obres del nou hospital que està executant des de fa ara un any la multinacional OHL amb un pressupost de 30 milions d’euros de la Generalitat Valenciana, manté els seus terminis d’execució, que des del propi Govern Valencià es fixava a mitjans de 2022. El futur centre sanitari d'Ontinyent tindrà sis plantes, de les quals dues seran soterranis. Entre altres serveis assistencials, comptarà amb una àrea de Maternitat enfocada al part humanitzat, cinc quiròfans i 80 llits, a més d'un Hospital de dia Mèdic-Quirúrgic. També hi haurà una àrea de Danys Cerebrals pionera a les comarques centrals, que permetrà atendre pacients derivats no sols del propi departament Xàtiva-Ontinyent, sinó de localitats com Alcoi o Gandia.

L’Ajuntament també anuncia que als propers dies es tornaran a posar en marxa altres obres de menor calat relatives sobretot a millores de camins.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.