NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

"És temps per a la unitat"

Puig compareix en les Corts on ofereix un gran acord valencià per a la reconstrucció i on detalla els costos de la pandèmia fins ara, 341 milions d'euros

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha comparegut aquest matí en les Corts, el primer plenari de l’estat d’alarma després de la sessió especial celebrada el passat 12 de març.En ell ha explicat l’impacte del Covid-19 a la Comunitat, les mesures preses front a la pandèmia i les que s’estudien per a sostenir l’economia després de la crisi sanitària. Puig ha revelat la factura del primer mes i mig de combat contra el coronavirus, 341 milions d’euros.

Del total de la despesa, 145 milions es desglossa en mesures sanitàries.

Dins d’aquestes mesures sanitàries, 52,5 milions corresponen a la compra de material de protecció on la Generalitat fou pionera però que també deixa una gran lliçó per al futur que és no poder dependre d’importacions estrangeres per a aquest subministrament.

Altres 41 milions s’han destinat a mesures d’inclusió, investigació i cooperació; 27 en accions educatives, culturals i de noves tecnologies; 5 en neteja, desinfecció i informació i 123 milions per a l’impuls de l’economia.

Aquesta és la primera part de la factura però com ha afirmat faran falta noves aportacions. Puig ha reivindicat el dret de la Comunitat a adaptar el seu post-confinament a la seua realitat particular. En aquest sentit s’ha creat una comissió oberta amb la participació de 13 experts per fer front a la reconstrucció.

I per a aquesta reconstrucció ha ofert a la resta de grups i a la societat un gran acord valencià, un acord en majúscules on s’ha de fugir del partidisme.

Puig començava la intervenció amb una petició de disculpes per la inicial falta de material de protecció per als sanitaris.

Com hem escoltat, Puig també ha tingut paraules d’homenatge per a la població en primera línia i per als majors, principals víctimes d’aquesta pandèmia.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.