NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Ajudes als propietaris de Cantereria

La crisi sanitària no deté la transformació de la Cantereria d?Ontinyent en parc inundable amb l?aprovació de 665.000 euros en ajudes als propietaris

Si ahir assistíem a la represa de les obres públiques, a Ontinyent la crisi sanitària no ha parat tampoc l’execució d’altres projectes com és en aquest cas la transformació de la Cantereria. En l’últim plenari s’aprovava per unanimitat els criteris que regulen la concessió de 665.000 euros en ajudes als propietaris d’aquest barri afectat per la Dana de setembre. L’objectiu és complementar les valoracions tècniques per adquirir els immobles per part del consistori i reconvertir així la zona en parc inundable. Aquestes ajudes municipals, com diem, complementaran les valoracions tècniques finis a 15120 euros. Els propietaris entenen que els diners amb què es taxa la seua propietat no són suficients per adquirir un altra i tampoc atenen el valor sentimental dels habitatges.

Les condicions per acollir-se a aquestes ajudes són que els habitatges, que estiguen entre els números 151 i 197 del carrer, siguen venuts a l'Ajuntament i que les persones propietàries compren altre immoble com a habitatge principal, rehabiliten un que ja tinguen amb la mateixa finalitat, i s’ha afegit la possibilitat de que les dues empreses que desenvolupaven la seua activitat en aquesta zona puguen destinar l’ajuda a dur a terme aquesta en altra part de la ciutat. A les bases aprovades pel plenari es contempla també la possibilitat d’una bestreta del 30% de les ajudes perquè es puga fer front a les despeses notarials.

Així el pla de regeneració de la Cantereria suposarà als propers anys un esforç inversor que supera els 3 milions d’euros ja que, a més de la compra i el posterior enderrocament s’inclou l’actuació sobre els talussos de la zona i la creació d’una zona verda inundable semblant a la ja creada en la part del riu que dóna al Molí Descals.

La iniciativa del parc inundable fou destacada per la ministra de Transició Ecològica Teresa Rivera com a “valenta” per part de l’alcalde, Jorge Rodríguez.

Finalitzat aquest procés, els propietaris que no hagen venut els seus habitatges només tindrien l’opció d’obtindre la quantitat que per elles determine el procés d’expropiació.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.