NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Ofrena als Maulets i un vídeo gravat per artistes i grups locals commemoren el 25 d'abril

Xàtiva torna a demostrar que sap renàixer de les seues cendres

El dissabte es commemorava el 25 d’abril, data clau per a la història del poble valencià, data de la derrota de les tropes austriacistes en la Batalla d’Almansa i de la que Xàtiva va patir les conseqüències amb la crema per part de l’exèrcit de Felip V fa 313 anys. Aquest dia en la plaça de Sant Francesc sempre abarrotada de públic, es recordava als Maulets, als defensors del Regne de València, al lloc on es troba el monument al seu honor. La celebració d’enguany ha servit per a reivindicar la capitat d’aquesta ciutat per renàixer de les cendres.

L’ajuntament no ha renunciat a aquesta commemoració i una corona de lloguer ha lluït a la pedra dels Maulets i a més s’ha llançat un vídeo oficial que està circulant per les xarxes socials.

En ell artistes i músics de Xàtiva, des de casa han cantant el clàssic tema d’Al Tall “Lladres que entreu per Almansa”. Un magnífic audiovisual on ha participat el col·lectiu Barbaritats i han col·laborat Neus i Anna Alborch; Neus Gil, Manu Cháfer “El Gallo”, Pep Gimeno “Botifarra”, Juanra Martí i Óscar Abellán. La coordinació ha estat a càrrec de Francesc Guerola i Antoni Martínez i la direcció artística d’Enok García-Tacto Media.

Per altra banda Acció Cultural del País Valencià també ha celebrat una setmana carregadeta d’actes amb motiu d’aquesta diada i amb una mobilització virtual important i inèdita. La cloenda fou aquest extraordinari concert #CuidemLaCultura seguit per milers de persones per la qualitat dels grups i de cantants participants; entre ells els xativins Pep Gimeno “Botifarra” i Feilu Ventura però on també han estat Maria del Mar Bonet, el Diluvi, Miquel Gil, Borja Penalba, Andreu Valor, Lluís Llach i un llarg etcètera.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.