NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Els veïns de Llutxent participen des dels balcons a les festes patronals i de Moros i Cristians

Els veïns de Llutxent participen des dels balcons d?unes atípiques però alhora molt originals festes patronals i de Moros i Cristians

El 24 d’abril haguera significat el punt de partida de les festes patronals i de moros i cristians de Llutxent considerades d’Interès Turístic Local, lligades a un fet històric com el Miracle dels Corporals com a conseqüència d’una sagnant batalla que va tindre lloc al Barranquet de la Sant. Aquestes imatges on la fantasia envaeix els carrers enguany no s’han pogut vore. La decisió d’ajornar les celebracions per la crisis sanitària fou una decisió dolenta alhora que responsable i necessària però tota la localitat amb molt d’optimisme i alegres iniciatives han pujat la festa als balcons; decorant-los amb molta cura; abillant-se amb riques vestimentes i com no  marxant al so de les grans peces festeres. Una festa atípica però molt imaginativa que va comptar amb la participació de tots els veïns i càrrecs i que la pròpia alcaldessa encetava amb un saluda d’obertura.

Ja per la vesprada i com no, de forma virtual tindria lloc la presentació de la Regina, President i Cort d’Honor.

Ja el dissabte 25 per la vesprada s’obriria l’entrada amb les paraules del president de la Germocril, Rafa Pérez i també per part del capità moro, Fede Vidal; les marxes mores i cristianes s’escoltarien per tot arreu i amb elles desfilarien els festers, des de dins de casa o pels balcons, un acte molt familiar, amb esquadres quasi senceres i  amb molts menuts demostrant que els moros i cristians a la localitat tindran llarga vida.

En una entrada mai falta la música i les desenes de bandes que són els que amb les seues interpretacions guien els passos de les filades i esquadres i per donar-li un punt d’espectacularitat veiem aparèixer inclús un cavall batedor.

El diumenge haguera tingut lloc la missa en honor a la Santa Faç i per la vesprada l’ofrena i processó a la patrona i com veiem, al carrer Marmotes no s’han quedat sense aquesta processó; no han pogut vore la seua imatge però sí l’han esperada a les portes de casa i molts duguent ciris.

I així, des del confinament els llutxentins i llutxentines han assaborit un aperitius del que seran les seues festes patronals i de Moros i Cristians perquè ganes hi ha moltes. 

 


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.