NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Xàtiva debatrà sobre la celebració de la Fira en la Comissió Sociocultural d'aquest dijous 21 de maig

Perilla la Fira d'Agost

Malgrat que totes les circumstàncies apunten cap a un desenllaç dolent, la celebració o no de la Fira d’Agost 2020 de Xàtiva es debatrà en la pròxima Comissió Informativa Sociocultural de l’Ajuntament de Xàtiva, convocada per a aquest dijous 21 de maig, amb la participació dels diferents grups polítics municipals. La intenció és que aquest assumpte passe després a debatre’s en el plenari ordinari d’aquest mes de maig que tindrà lloc dissabte dia 30, per tal que na decisió d’aquest calat compte amb la ratificació per part de l’òrgan que ostenta la màxima representació de la ciutadania xativina. Així que a hores d’ara no hi ha cap decret municipal ni acord de Junta de Govern que signifique la suspensió de la Fira d’Agost.

Els tècnics municipals treballen en l'elaboració dels informes pertinents en què s'ha de basar la decisió, tenint en compte l'evolució de la pandèmia i l'evidència científica de que la congregació massiva de públic multiplica exponencialment el risc de contagi d'una malaltia que ja ha causat 39 morts en la nostra àrea de salut. A més a més, les mesures preventives i de seguretat que ordena el Govern d'Espanya fan pràcticament inviable la preparació d'un recinte que sol ocupar bona part de la ciutat i que suposa l'afluència de més de 250.000 persones any rere any.

La Fira d'Agost de Xàtiva ve celebrant-se des de 1250, per privilegi de Jaume I. Amb 770 anys d'història, és la més antiga de la Comunitat Valenciana i una de les més antigues d'Espanya i està declarada festa d’interès turístic nacional.

En tota la seua llarga història, la Fira d'Agost només ha deixat de celebrar-se en circumstàncies extraordinàries de guerres, epidèmies i pandèmies. Per exemple, a partir de 1936 per causa de la Guerra Civil. D'altra banda, en el segle XIX,  Xàtiva va patir tres epidèmies de còlera especialment virulentes: la de 1834, la de 1855 i la de 1885. Els dos primers anys es sap manera fefaent que no va haver Fira.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.