NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Un tast de museus per descobrir els cinc espais museístics de Xàtiva

Campanya llançada en commemoració del Dia Internacional dels Museus

Dilluns es va celebrar el Dia Internacional de Museus i l’Ajuntament de Xàtiva està llançant aquesta setmana una sèrie de vídeos amb els quals es pot fer un tast de totes les joies que es poden visitar als cinc municipals als cinc museus de la ciutat. El departament de Cultura ha dut a terme aquestes gravacions; en el primer d’ells els ballarins Pachi Fenollar i Raquel Ferrero dansen per cadascun dels cinc espais museístics.

El segon descobert aquesta setmana ha estat el centrat al Museu de l’Almodí de la mà del seu director, Ángel Velasco qui ens parla de la important pila islàmica que podem trobar al seu interior.

 

 

La seua decoració ocupa el 100% dels laterals però també s’aprecia la intervenció de dos mans, de dos artistes.

 

 

En altre treball, la president de l’Associació del Corpus de Xàtiva, Ana Mª Perelló ens descobreix aquest espai, el Museu del Corpus, entre les peces destacades es troba la geganta de la turca, de més de 120 anys d’història i recentment restaurada.

 

 

D’autor desconegut la geganta té més de cent vint anys d’antiguitat i encara conserva les seues vestidures originals.

 

 

Queden per descobrir l’Arxiu Municipal, el museu de la col·legiata i el museu faller. Els actes culturals segueixen suspesos però ja veiem que l’Ajuntament de Xàtiva ha sabut reinventar-se per commemorar el mes dels Museus.

 

 


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.