NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

L'Ajuntament de Xàtiva confirma la suspensió de la Fira d'Agost 2020

Adéu a la Fira

No hi haurà Fira d’Agost de Xàtiva, era previsible però ahir finalment la Comissió Informativa Sociocultural de l’Ajuntament de Xàtiva amb el vot favorable del PSPV-PSOE i Ciutadans i l’abstenció del PP i Xàtiva Unida aprovava les propostes de suspensió de la festa gran de la capital de la Costera emeses pels regidors de Fira i Festes i el regidor de Sanitat, José Vicente Benavent. La proposta es remetrà al proper plenari municipal del dissabte 30 de maig.

Concretament el regidor de Fira i Festes ha sol·licitat el preceptiu informe de caràcter sanitari on es formulen els arguments que des del punt de vista de la salut pública avalen científicament la proposta. També s’ha demanat la redacció d’un informe històric per especificar ens antecedents d’altres anys en què que no s’ha celebrat la Fira que sempre ha estat relacionada amb situacions extraordinàries de guerres, epidèmies o pandèmies, com ara les epidèmies de la pesta del segle XIV, la Guerra de Successió i la crema de Xàtiva en 1707, els terratrèmols de 1748, les epidèmies de còlera del segle XIX o la més recent, relacionada per la Guerra Civil.

Per la seua banda, el regidor de Sanitat ha demanat la declaració institucionalment la suspensió de la Fira d’Agost per raons de prudència, prevenció i protecció sanitària.

Recomanacions d’autoritats i d’experts sanitaris, com les relatives a l’ús perenne de les mascaretes fora del domicili, l’absència d’horitzó sobre la tinença de vacuna, la manca d’immunitat generalitzada, les dificultats sociològiques per a evitar el contacte físic o la morbimortalitat del virus, fan que la conjuntura siga incomptable amb la realització d’un esdeveniment tan massiu com és la Fira d’Agost.

 

 


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.