NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

La Renda Valenciana d'Inclusió i l'Ingrés Mínim Vital seran compatibles

Més ajudes del Consell

El ple del Consell ha aprovat el decret llei pel que es modifica la Llei de la Renda Valenciana d’Inclusió per a permetre l’acoblament amb el Reial decret que estableix l’Ingrés Mínim Vital, de manera que es resolga la falta d’inseguretat que genera l’existència de dues prestacions l’objectiu de les quals es concurrent i compatible.

L’objectiu de la Vicepresidencia i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives és clarificar i simplificar els dos conceptes per a compatibilitzar-los, així com incloure matisos en alguns preceptes, amb la finalitat de donar claredat i comprensió tant als òrgans instructors com a la ciutadania.

Amb l’aprovació d’aquest decret, la Renda Valenciana d’Inclusió i l’Ingrés Mínim Vital, passen a ser compatibles.

Respecte al càlcul i la quantia a percebre , el decret estableix que si un beneficiari o destinatari percep l’ingrés Mínim Vital se li restarà la quantitat a percebre corresponent a la Renda Valenciana d’Inclusió.

Per contra, en el cas que l’import de l’Ingrés Mínim Vital siga major que el de la Renda Valenciana d’Inclusió l’import reconegut serà zero.

Per a agilitzar tot el procés de tramitació, es preveu la sol·licitud conjunta de les dos prestacions, que es podrà regular mitjançant conveni de la Generalitat amb l’Institut Nacional de la Seguretat Social.

Les persones beneficiaries de la Renda Valenciana d’Inclusió hauran de reunir el requisits de residencia efectiva d’un any a la Comunitat Valenciana o empadronament per part de l’ajuntament de les persones sense llar.

Quedaran exempts d’aquests requisits les persones sol·licitants d’asil, refugiats, o víctimes d’explotació sexual, violència masclista i intrafamiliar.

A més, en els casos en que els serveis socials municipals justifiquen circumstàncies extraordinàries, es podrà accedir a la Renda Valenciana d’Inclusió tot i no complir amb els requisits establerts.

 

 


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.