NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

El nou Pla Local de Residus de Xàtiva habilitarà un sistema de recollida diferenciat per zones per aconseguir un augment del reciclatge orgànic

Implementar un nou model

Xàtiva ha presentat les línies generals del Pla Local de Gestió de Residus Sòlids i Assimilables. Aquest és el primer pas d’un camí llarg per complir la normativa que diu clarament que els municipis de més de 20.000 habitants han de comptar amb aquest pla que ha sigut elaborat per la consultora xativina Ona Energy.

Els primers objectius que es marquen per a l’any 2022 són la recollida separada de la fracció orgànica, la recuperació del 50% de la fracció orgànica i la separació del 67% dels residus de forma adequada. Tot un repte que necessita d’una gestió nova i diferenciada dels residus ja que actualment només es recicla entre el 10 i el 15%.

Així en dos-tres anys es posarà en marxa un sistema de recollida de biorresidus diferenciat del sistema habitual del fem i donada la diferència de tipologia urbanística existent a Xàtiva, es posaran en funcionament diferents sistemes.  Així en la zona d’Eixample de la ciutat, la part inferior de l’Albereda, s’habilitarà un cinquè contenidor per a dipositar els residus domèstics separats prèviament als domicilis.  Al casc antic, per contra, s’eliminaran tots els contenidors i es passarà a una recollida porta per porta.

Per últim a les pedanies, Bixquert i el Carraixent, està prevista la implantació d’un sistema diferenciat de compostatge comunitari, amb la col·locació d’illes de compostatge. Aquesta és, per tant, una ferramenta fonamental que tenen a l’abast els ajuntaments d’alinear-se amb els objectius que marca Europa i el Pla Integral de Residus.

El Pla Local de Residus de Xàtiva compta amb 35 accions.

Un pla on es compta amb la implicació dels més menuts; per exemple el COR seguirà i incrementarà el seu programa compost escola.

Cal recordar que l’elaboració del Pla s’ha realitzat d’una manera participada, a través dels veïns i veïnes de Xàtiva però també d’associacions, empreses i dels sectors productius.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.