NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Dia dels parells

Bandera i cuiros reparteixen milers de joguets

Canals va posar ahir el fermall d’or a les festivitats en honor al seu patró Sant Antoni amb la generosa desfilada dels Parells que ahir va omplir de colorit els carrers de la localitat on es va repartir 4.000 sacs de joguets i regals de tot tipus.

Els dos màxims càrrecs de les festes van gaudir d’unes hores intenses i plenes d’emoció protagonitzant una de les desfilades més esperades de la Costera que s’encetava a les deu del matí a la plaça Major, després de la benedicció dels seus cavalls. A ells els acompanyaren en tot moment els portadors, fonamentals en aquest acte.

D’aquesta manera s’arranca un acte per donar seguidament pas a altre, la benedicció dels animals que fou multitudinària. Tot tipus de mascotes però sobretot gossos esperaven el seu torn per rebre l’aigua beneïda.

Milers de persones van seguir en algun moment la marxa del Bandera i dels Cuiros que no deixaren cap carrer sense visitar.

A les onze i mitja tenia lloc un multitudinari esmorzar al pavelló municipal.

A la una en punt, Bandera i Cuiros s’aproximaven al pont de Sant Antoni on farien una parada per recordar l’origen d’aquest acte amb explicacions del cronista de Canals, Ramón Arnau. En aquest punt és on antigament es trobaven les terres de Sant Antoni, propietats de la parròquia i per aquest motiu llançaren una ofrena al seu honor. A les quatre de la vesprada tothom es concentrava a les immediacions del Casino Gran.

Els festers farien entrada de forma espectacular amb un autobús de dos pisos i descapotable. Només quedava esperar al bandera i cuiros. I és que aquesta singular desfilada acaba quan es realitzen les tres voltes a la plaça mentre la pluja de regals és constant. Després de llançar l’últim vítol, ambdós festers llancen els barrets a l’aire. La persona que l’arreplegue té una invitació d’una taula per a ell i els seus amics al sopar de les cassoles, moment que sempre genera alguna disputa. Una hora després, just a les nou de la nit tindria lloc el dinar de cassoles d’arròs al forn novament al pavelló.

Al pavelló, els festers, pujats damunt de l’escenari agrairien la tasca dels portadors i llançarien l’últim vítol de festes.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.