NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Un passeig per la Xàtiva mes artística i monumental

És tot un plaer visitar Xàtiva, recórrer el seu casc històric, provar la seua gastronomia i conèixer a fons l'encant d'aquesta ciutat

És tot un plaer visitar Xàtiva, recórrer el seu casc històric, provar la seua gastronomia i conèixer a fons l’encant d’aquesta ciutat, lloc de naixement dels papes Borja, coronada pel seu impressionant castell. La seua història és mil·lenària propiciada per ser un important nuc de comunicacions d’obligat pas per a les primeres civilitzacions que entraren pel Mediterrani cap al centre de la península.Des dels primers assentaments prehistòrics en el jaciment neolític de la Cova Negra per ací han passat els ibers, romans, visigodes o musulmans i al final totes les civilitzacions han deixat la sua empremta en Xàtiva, única pel seu immens patrimoni històric i artístic.

El castell i el seu conjunt històric han sigut elegits com una de les set meravelles valencianes i set són també els sues monuments nacionals: el castell, la Col·legiata Basílica de Santa Maria, coneguda com “La Seu”, l’antic hospital, les esglésies de Sant Feliu i Sant Francesc,el convent de Sant Domènec i el Museu de l’Almodí, dedicat a l’arqueologia així com nombrosos edificis declarats com BIC, Béns d’Interès Cultural. Només després de conèixer part de la ciutat entenem la rellevància històrica de la ciutat que els visitants poden descobrir amb total garanties davant l’actual situació de crisi sanitària.

De tots els monuments fem parada en el més visitat, el seu Castell amb 30 torres i 4 portes fortificades, una doble fortalesa situada a la serra Vernissa, que controlava la via Augusta, la calçada romana més llarga d’Hispània.

En Xàtiva, a més, nasqueren els dos papes espanyols, Calixte III i Alexandre VI, artífexs i iniciadors de l’ascensió al poder de la família Borja, així com el pintor Josep de Ribera, l’Espanyoleto, entre molts altres fills il·lustres. La petjada dels Borja es deixa vore en tots els racons de la ciutat i recentment en la capella de l’Hospital Reial s’ha obert el Centre d’Interpretació Borja que dóna a conèixer la vinculació de la ciutat amb la més influent família valenciana.

Un nou recurs turístic al que es sumaran altres com el Centre Raimon d’Activitats Culturals El cantant, fill predilecte de Xàtiva, ha donat a la ciutat els seus béns. El llegat relacionat amb la seua trajectòria com discos, manuscrits, partitures o llibres es concentraran en el futur Centre Raimon que també albergarà un teatre per a 250 persones i una biblioteca.

El ric llegat cultural de Xàtiva es pot conèixer a través de diferents activitats com la Ruta dels Borja, la Ruta de la Crema sobre com va afectar a la ciutat la Guerra de Successió i per què el retrat de Felip V penja cap per avall al Museu de la Casa de l’Ensenyança o la Ruta de l’Aigua que posa de relleu la impressionant col·lecció de fons monumentals. Visiten Xàtiva perquè destil·la història pels quatre costats.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.