NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Xàtiva adjudica per 90.000 euros la primera fase de rehabilitació de l'antiga estació de tren, la segona més antiga d'Espanya

Recuperació del patrimoni

L’antiga estació de tren de Xàtiva, ubicada en la via de la línia Xàtiva-Alcoi, és un immoble emblemàtic que ha patit anys d’abandó; el seu estat precari feia necessària una intervenció urgent que per fi ha arribat. L’Ajuntament ha adjudicat per 90.000 euros les obres de rehabilitació a l’empresa ICA2-1980 SL que compta amb un termini de tres mesos pera  a consolidar l’estructura de la coberta. El projecte es va licitar per segona vegada el passat mes de febrer però la crisi sanitària del coronavirus ha retardat el procés de contractació.

Una primera fase que consolidarà l’estructura de la coberta d’acord amb la seua edificació original per evitar el deteriorament. Per aquest motiu, el projecte es basa en documents existents, gràfics i fotogràfics de l’estació del segle XIX, inaugurada el 1854 i documentada com la segona més antiga d’Espanya, per darrere de la del Grau de València. Segons es detalla en la memòria entre altres actuacions s’executaran encavallades metàl·liques i unions soldades, bigues i corretges laminades en fusta; s’instal·larà un tauler format per panells termoacústics; en la coberta, el sostre serà de teula corba antiga; en l’estructura, es sanejaran i picaran els elements solts i juntes en mal estat. La actuació inclourà les instal·lacions de pluvials per a desaiguar l’aigua de pluja i reconduir-la a l’exterior i evitar així que filtre a l’edifici.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.