NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Gandia redactarà el Pla Especial de protecció del Castell de Bairén gràcies a una subvenció de la Generalitat

Protegir el patrimoni

La Direcció General de Cultura i Patrimoni de la Generalitat Valenciana ha aprovat la resolució per la qual es concedeixen una sèrie de subvencions competitives per a la redacció de catàlegs de proteccions, plans especials de protecció i plans directors de monuments declarats com a béns d’interès cultural de la Comunitat Valenciana.

De les 63 ajudes concedides, la tercera més quantiosa, amb 18.029€, ha sigut atorgada a l'Ajuntament de Gandia per a la redacció del pla especial de protecció del castell de Bairén, també conegut com Castell de Sant Joan, la fortificació més important de sistema defensiu de La Safor des del segle VIII.

L'equip redactor del pla especial de protecció del Castell de Bairén, és extern a l'ens municipal i la seua tasca i el posterior procés de tramitació urbanística haurà d'iniciar-se obligatòriament en un termini inferior a dos anys, baix la supervisió del Departament d'Arqueologia i Patrimoni de l'Ajuntament de Gandia, en col·laboració amb l'Àrea d'Urbanisme.

A dia d’avui queden les muralles, una porta arcada i unes torres, tot i que els objectes extrets de diferents excavacions poden veure’s al Museu Arqueològic  (MAGa) de Gandia. Des del Castell les vistes son impressionants ja que es pot divisar tota la platja, els aiguamolls, i fins i tot la costa des de Dènia a Cullera.

La ciutat de Gandia es sent orgullosa de la importància que va tenir el castell al passat, per això protegir-lo és una prioritat per al Govern Local.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.