NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Xàtiva serà una "Smart City" gràcies al Pla Director aprovat al plenari municipal.

Ciutat intel·ligent

Xàtiva serà una “ciutat intel·ligent” gràcies a l’aprovació en plenari del nou Pla Director Smart City per a la ciutat, un document que traça les directrius a seguir per a la transformació i actualització digital de l’Ajuntament que es recolzarà en la innovació i les noves tecnologies per a “un creixement intel·ligent, sostenible i integrador”.

El Pla Director va ser aprovat per unanimitat, encara que inicialment els grups de l’oposició, Xàtiva Unida i Grup Popular, manifestaren la seua voluntat d’abstenir-se en la votació per no haver estat inclosos en la mesa de seguiment d’aquest Pla “Smart City”.

El Pla Director Smart City arreplega tota una sèrie de mesures tendents a millorar l’eficiència de la gestió municipal a través de l’ús de les tecnologies de la informació i comunicació. Les 19 primeres actuacions estan organitzades en períodes d’implantació a curt, mitjà i llarg termini, encara que algunes d’elles es consideren prioritàries, com ara la creació d’un nou portal web municipal, la implantació d’una xarxa wifi pública en espais municipals i la implantació d’un nou software de gestió per a la Policia Local.

El pla director estableix una sèrie d’objectius, reptes, plans d’acció i actuacions, organitzades en distints plànols relacionats amb la gestió municipal, com ara governança local, promoció econòmica, mobilitat, medi ambient, gestió de recursos hídrics i energètics, formació, accés a noves tecnologies o participació ciutadana.

En definitiva, amb el nou Pla Director, millorarà la qualitat de vida, la informació, participació, prestació de serveis públics i capacitat competitiva del teixit empresarial de la ciutat, entre d’altres objectius generals.

De la mateixa manera, també fou aprovada en plenari i per unanimitat la suspensió puntual de les tarifes d’ocupació de les terrasses d’hostaleria per a l’exercici 2020.

Respecte de l’ampliació de les ajudes, l’alcalde va anunciar una nova emissió de bons d’ajuda al comerç local, amb algunes novetats.

Actualment, els distints programes d’ajudes del Pla Reactivem Xàtiva estan resolent-se favorablement, com ara les ajudes per a autònoms, les ajudes per a la compra de material de protecció front a la Covid-19 i les noves contractacions de personal. 


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.