NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

La Generalitat i l'Ajuntament d'Ontinyent signen el protocol de col·laboració per a la regeneració urbana de Cantereria

Regeneració Urbana

El vicepresident segon i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau i l'alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez, han signat el protocol de col·laboració per iniciar les actuacions de regeneració urbanística i arquitectònica a la zona de Cantereria. D'aquesta manera, es facilitarà una solució habitacional a les persones afectades pel temporal de la DANA del 12 de setembre de 2019, i que després al gener de 2020 van tornar a patir danys de consideració per la borrasca Glòria. La inversió total ascendeix a 3.238.000 euros, dels quals la Generalitat finança 1.600.000 en tres anualitats; per a l’any que ve la quantitat prevista és de 600.000. Per a Martínez Dalmau la regeneració urbana de Cantereria és possible gràcies a la col·laboració institucional.

Segons el protocol signat, l’Ajuntament d’Ontinyent serà l’encarregat de l’adquisició dels habitatges i immobles que es delimiten i el seu enderroc, el sosteniment dels talussos i la neteja i regeneració del paratge, amb la creació d’un espai verd. També confeccionarà un llistat de persones propietàries afectades.

Per la seua banda, la Conselleria es farà càrrec del 50% de l’actuació per tal de contribuir a l’adquisició per part de les persones afectades d’un nou habitatge. De la mateixa manera col·laborarà per al sosteniment dels talussos mitjançant la creació d’un espai verd sostenible i compatible amb la ubicació del terreny resultant de la demolició dels habitatges.

Les dues parts s’han compromès a constituir una comissió de seguiment per garantir l’execució del conveni. En l’actualitat la conselleria gestiona a través d’Evha, 65 habitatges que formen part del parc públic de la Generalitat i altres 27 que provenen del conveni subscrit amb Criteria Caixa. A més s’estan duent a terme dos projectes de Regeneració Urbana, ARRU, en el municipi que permeten renovar 50 habitatges i rehabilitar altres 77. La inversió total en regeneració gira entorn als 10 milions d’euros.

En la seua visita al municipi, el vicepresident i conseller ha recorregut junt a l’alcalde l’exposició “Dana Ontinyent: 1 any d’una tempesta històrica” que commemora el primer aniversari de les inundacions i que alberga la Casa de Cultura, escenari també de la signatura d’aquest conveni.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.