NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

La UPV, Fisabio, l'IIS La Fe i el CIBER-BNN treballen en un sistema de detecció de Covid-19 alternatiu a la PCR més ràpid, barat i de fàcil ús

Permet detectar la infecció en només 30 minuts.

La detecció precoç de Covid-19 es porta a terme en aquests moments principalment mitjançant PCR, la prova que ofereix major nivell d’especificitat i sensibilitat però que requereix d’equips costosos, laboratoris especialitzats i personal expert. Un equip d’investigació en el que participen personal del FISABIO, de l’Institut d’Investigació Sanitària La Fe i del CIBER-BNN, coordinats per la Universitat de València treballa pràcticament des de que va esclatar la pandèmia en un alternativa a les PCR. Fruit d’aquests mesos, han portat a terme ja diferents assajos amb un primer prototip de test fiable, senzill, fàcil d’utilitzar i molt ràpid, permetent detectar la infecció en només 30 minuts.

Es tracta d’un test ràpid de tipus Point-of-care (POC) basat en nanosistemes amb portes moleculars.

Els sistemes desenvolupats estan sent testejats amb mostres clíniques en el laboratori de l’Hospital Universitari i Politècnic la Fe de València i ja ha sigut avaluat amb pacients de la Fe i en persones asimptomàtiques.

L’equip d’investigadors valencians treballa també en un segon test dirigit a identificar pacients amb alta probabilitat de desenvolupar símptomes aguts.

Aquest projecte ha sigut un dels seleccionats en la convocatòria de Fons Supera Covid-19 impulsat per Crue Universitats Espanyoles, Banco Santander i el CSIC.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.