NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

La Diputació de València exposa la història del 9 d'octubre amb una reproducció del Retaule de Sant Jordi, l'obra més important del gòtic valencià.

8 segles d?història

El Saló de Respecte de la Diputació de València acull, fins el proper novembre, l’exposició “La festa del 9 d’octubre”, un recorregut fotogràfic pels quasi 800 anys d’història de la commemoració de l’entrada de Jaume I en terres valencianes.

La mostra inclou l’obra mestra del gòtic internacional valencià; El Retaule del Centenar de la Ploma o de Sant Jordi, que actualment es conserva al Victoria&Albert Museum de Londres, una obra atribuïda a Miquel Alcanyis i Marçal de Sax, que representa una de les escenes de la Batalla del Puig abans de la conquesta de València. Una peça clau per la seua qualitat artística i el seu simbolisme en la historia del poble valencià.

“La festa del 9 d’octubre” és un trajecte ple d’emocions i records en 8 segles d’història d’una commemoració que ha passat per diferents etapes, períodes de guerra i tensions; des de la Real Senyera conservada a la Casa de la Ciutat, passant pels falangistes encapçalant la processó en 1945 fins a la presencia del president Sánchez en els actes de 2018.

L’exposició, amb entrada gratuïta a la seu central de la Diputació a la Plaça Manises, es pot visitar a partir d’aquest cap de setmana en horari de 10 a 14 i de 17 a 20 hores.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.