51 localitats de la Costera, la Canal i la Vall d’Albaida reben prop d’1 milió d’euros en total per a la prevenció d’incendis forestals

Reprodueix vídeo

1 milió d’euros per a la prevenció d’incendis forestals

La situació d’emergència climàtica amb temperatures cada vegada més altes i episodis de pluges fortes que contrasten amb la sequera fan cada vegada més necessàries les actuacions de les diferents administracions per a prevenir els incendis forestals. Davant açò, la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica ha concedit unes ajudes directes als ajuntaments que ja compten amb un pla local de prevenció d’incendis aprovat.

Així, 51 localitats de les 61 que composen les comarques de la Costera, la Canal de Navarrés i la Vall d’Albaida han sigut beneficiades amb aquestes ajudes que sumen un total de 989.877 euros. Destaquen, amb els majors imports, localitats de la Canal, que compta amb una gran massa forestal en termes com Énguera, que rep 86.320 euros; Bicorp amb 78.370 o Millares amb 72.498 euros. Les vuit localitats han sigut incloses a la subvenció.

En la Vall d’Albaida són 28 els municipis que l’han obtingut. Els tres que encapçalen la llista són Bocairent que ingressa 37.791 euros; Ontinyent, capital de comarca compta amb 35.621 i Fontanars disposarà de 27.960.

A més en la Costera hi ha 16 localitats beneficiades. Destaca Moixent amb 47.606 euros. Així quasi 30.000 obté la Font de la Figuera;  Vallada disposarà de 27.811 i Montesa 20.215 euros. Amb una subvenció de més de 10.000 euros trobem Xàtiva, el Genovés, Canals i Barxeta. Segueixen amb menor quantia Estubeny, Torrella, Llanera de Ranes i l’Alcúdia de Crespins. Quasi 5.000 arriben la Granja de la Costera, Novetlè, Rotglà i Corberà i Vallés.

Finalment per la seua part han sigut excloses d’aquesta línia d’ajudes les localitats de Benissuera, Cerdà i la Llosa de Ranes.

1 milió d’euros per a la prevenció d’incendis forestals

Comarcal.TV

1 milió d’euros per a la prevenció d’incendis forestals

 

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés