El betlem monumental de Xàtiva tornarà a erigir-se aquest any com a dinamitzador principal del Nadal

Reprodueix vídeo

Betlem de Xàtiva més gran d’Espanya

El betlem de Xàtiva, considerat com el més gran d’Espanya en quant a extensió ha obert les seues portes per a convertir-se un any més en el gran reclam turístic del Nadal en la ciutat. La instal·lació manté l’estructura del passat exercici amb uns 1500 m2 i unes 6000 bombetes de llum i garlandes. Compta amb 600 unitats de plantes ornamentals, aromàtiques, fruitals i hortalisses, algunes de les quals es van reposant periòdicament. Compta també amb unes 15 unitats d’arbrat i palmeres, 15 bombes d’aigua, 5 bombes de fum, 6 fonts, 23 figures humanes, 40 recreacions d’animals i unes 20 escenes diferents, tot conformant una població entorn al naixement.

Per a l’obertura, l’home dels nassos va iniciar una cercavila des de la plaça del Mercat, acompanyat de batucada i animació per finalitzar a l’Albereda.

El creixement del betlem està, a més, supeditat a aportacions de materials reciclats i reutilitzats i la majoria dels elements són aportacions del veïnat de Xàtiva com ara roba, utensilis de cuina, eines artesanals o de l’horta que el converteixen en un autèntic museu etnològic.

El betlem, que romandrà obert fins al diumenge 8 de gener del 2023 es converteix en visita obligada durant el Nadal.

A més betlem monumental que s’erigeix com el gran atractiu i dinamitzador del Nadal a Xàtiva.

Comarcal.TV

Betlem de Xàtiva més gran d’Espanya

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés