La I Jornada d’Epidemiologia i Salut Pública de Xàtiva mostra els importants avanços en l’anàlisi d’aigües residuals

Reprodueix vídeo

I Jornada d’Epidemiologia i Salut Pública de Xàtiva

Xàtiva s’ha convertit en l’epicentre de l’anàlisi de les aigües residuals gràcies a la celebració de la I Jornada sobre Epidemiologia i Salut Pública; una cita que ha servit per a presentar el projecte d’investigació “La monitorització del ARN del SARS-CoV-2 en les aigües residuals prediu la dinàmica dels resultats clínics i les infeccions en un context previ i posterior a la vacunació” realitzat des de la Universitat Internacional de València, VIU i l’empresa Global Omnium i on la ciutat ha tingut un paper destacat.

Una ferramenta que ha permès la creació d’un sistema d’Alerta Primerenca mitjançant el qual s’ha pogut monitoritzar la circulació del virus a Xàtiva; un model d’èxit que a més permet la seua aplicació a altres estudis de salut pública com la grip o la quantitat de substàncies addictives que es consumeixen a la ciutat.

Amb aquests resultats, els experts poden elaborar models predictius i l’objectiu dels quals serà ajudar en la presa de decisions a les autoritats sanitàries. Front a nous brots, anticipant-se a la necessitat de mesures restrictives o a la previsió de necessitats sanitàries, ocupació en UCIs i hospitalitzacions. Una jornada que també ha posat en valor la importància d’un treball coordinat i conjunt des de la ciència, l’empresa i les administracions.

Els resultats del projecte seran publicats en la reconeguda revista “Science of the Total Environment” que col·locarà a Xàtiva en el mapa internacional.

I Jornada d’Epidemiologia i Salut Pública de Xàtiva

Comarcal.TV

I Jornada d’Epidemiologia i Salut Pública de Xàtiva

 

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés