La Dipu d’Alacant i l’Agencia Antifrau signen un protocol per al desenvolupament de nous projectes.

Reprodueix vídeo

La Diputació d’Alacant i l’Agencia Valenciana Antifrau signen un protocol per al desenvolupament de nous projectes. Atenen a la prevenció de la corrupció i la defensa de la integritat pública

La Diputació d’Alacant i Agència de Prevenció i Lluita Contra el Frau i la Corrupció de la Comunitat Valenciana (AVAF) han signat el seu primer protocol de col·laboració amb el qual s’inicia el desenvolupament de projectes conjunts, cap a la transparència. El document ha sigut rubricat per la vicepresidenta primera i diputada de l’àrea, Julia Parra, i el director d’AVAF, Joan Llinares.

Amb aquest acord es marca un abans i un després i l’inici d’una etapa. Les dues institucions aniran de la mà en al foment d’activitats. Incidisquen en la prevenció del frau i la corrupció i en la defensa d’integritat i ètica pública. Aquest es un pas important cap a la transparència i la bona gestió.

Des de l’Agència es presta aquesta ajuda per a que les institucions públiques valencianes creen marcs ètics i d’integritat pública. Donat d’açó,  d’aquesta manera compliment a les exigències derivades de l’entrada en vigor de la Directiva Europea 1937/2019.

La primera acció que es posarà en marxa fruit d’aquest protocol serà habilitar una bústia de denúncies extern que podria estar operatiu en un termini de dos mesos. Ja s’ha començat a treballar en aquest nou recurs. A més, estarà accessible des de la seu electrònica de la Diputació i també a través del Portal de Transparència. Aquesta eina està principalment dirigida als àmbits estratègics de contractació, subvencions i accés a la funció pública. Inclou diferents perfils com a contractistes, sol·licitants d’ajudes públiques o participants en processos de selecció de personal. Finalment, el canal compleix la nova normativa aplicable i permetrà que qualsevol tercer o empleats de la institució puguen presentar denúncies, amb totes les garanties i mantenint el seu anonimat, perquè un òrgan imparcial resolga la seua reclamació.

Des de juliol de 2019 la Diputació d’Alacant ha anat complint amb gran esforç molts dels reptes plantejats, el primer d’ells, donar major visibilitat a l’àrea de Transparència que mancava dels recursos suficients per a aconseguir l’autonomia necessària i desenvolupar potents eines per a donar conèixer el que és fa des de l’ens provincial. Pareix que, també s’ha realitzat significatius avanços per a permetre la participació ciutadana i recollir opinions i suggeriments. El major assoliment a favor dels ajuntaments ha sigut la posada en marxa de la primera línia d’ajudes per a implantar en els municipis plans de transparència i participació. En dos anys, 2021 i 20221, s’invertiran 850.000 euros en subvencions.

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés