La Mostra Internacional de Cinema Documental de Montaverner, Mon·Doc 2023 alça el teló amb gran èxit de públic

Reprodueix vídeo

Gala inagural Mon·Doc de Montaverner

El divendres 17 de novembre a les vuit de la vesprada, l’auditori Luis Peiró va acollir la gala inauguració de la Mostra Internacional de Cinema Documental de Montaverner que arriba a la seua quinzena edició. Tot una fita per a un festival organitzat per un poble de 1800 habitants i que va ser el primer dedicat íntegrament a aquest gènere a les nostres terres. I un festival que alçava el teló amb l’assistència de més de 200 persones. Amb una nodrida representació d’alcaldes de poblacions veïnes, associacions culturals i públic en general. Acte que, a més va comptar amb una intèrpret de llenguatge de signes per fer-ho totalment accessible.

Una gala que, a més de l’alcalde de Montaverner va comptar amb la intervenció de Gonzalo Catalá, alcalde de Pinet i vicepresident de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida.

Per tancar l’acte es va projectar el documental “19. Solos frente a la verdad”. Aquest és un llargmetratge que posa davant la càmera onze actors i actrius que parlen de les experiències enriquidores i transformadores viscudes durant la pandèmia de la Covid-19. Una narració positiva que transmet a l’espectador vivències alentidores dins d’una situació incerta i difícil.

Montaverner obria així una setmana plena de projeccions del millor cinema documental. Una mostra amb convidats presentant els seus treballs, documentals guardonats a festivals d’arreu del món i una varietat temàtica que ja està fent les delícies dels amants del gènere.

Una quinzena edició que ve, a més, amb regal, ja que l’Ajuntament ha adquirit l’antic cinema Royal. Imatge que es reprodueix al cartell que va a restaura-se per a destinar-lo a lloguers socials.

Pel que fa al Mon·Doc tota la programació completa es pot consultar al web www.montaverner.es/seccion/mon-doc

Gala inagural Mon·Doc de Montaverner

Comarcal.TV

 

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés