L’obra de Manuel Boix arriba a Xàtiva

Reprodueix vídeo

L’obra de Manuel Boix arriba a Xàtiva

Aquest dissabte 1 d’abril a les 12 s’inaugura a Xàtiva l’exposició antològica de Manuel Boix ubicada en cinc escenaris distints lligats al patrimoni històric que culmina el cicle de retrospectives que la capital de la Costera ha dedicat als últims anys als màxims exponents de la renovació de l’art valencià en la segona meitat del segle XX. Baix el títol “La llum de l’art” la mostra aglutina 85 creacions d’aquest gran artista de l’Alcúdia que, passats els 80 anys atresora una dilatada trajectòria reconeguda internacionalment en el camp de la pintura, l’escultura, l’obra gràfica i la il·lustració sent un dels introductors del nou realisme a Espanya en els anys 60.

Aquesta retrospectiva també recull peces inèdites fins ara ocultes que ressalten la singularitat de l’exposició.

Entre altres peces impactants, Sant Domènec acull el “Tríptic daurat de Xàtiva”, el gran llenç que decora el despatx d’alcaldia i que ha sigut restaurat per a l’ocasió.

Altre espai escènic dedicat a la pilota valenciana en aquest cas novedós és l’antic convent de Sant Agustí. Al seu interior, a més, s’ha reconstruït un trinquet.

El Museu de la Casa de l’Ensenyança alberga altra vintena d’obres; quatre innovadores escultures s’han instal·lat al museu de l’Almodí. Una de les joies “L’angle trencat pel moviment” es pot vore a la plaça Calixte III. A més un esclat de llum que il·lumina la capital de la Costera amb un dels autors més significatius de l’art valencià.

L’obra de Manuel Boix arriba a Xàtiva

Comarcal.TV

L’obra de Manuel Boix arriba a Xàtiva

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés