NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

L'incendi de Rafelguaraf que també ha afectat als termes de Barxeta i Xàtiva i va obligar a desallotjar a 160 veïns calcina 180 hectàrees

180 hectàrees cremades

L’incendi originat en el barranc de la Guerrila de Rafelguaraf el passat dissabte, que va obligar a desallotjar a més de 160 persones de dues urbanitzacions localitzades al termes d’aquest municipi i de Barxeta s’ha saldat amb unes 180 hectàrees cremades, la major part de massa forestal. El foc, que també va afectar a la localitat de Xàtiva va obligar a desplegar 75 mitjans terrestres i cinc aèries per donar-lo per controlat ja que va haver vàries reproduccions per l’elevada temperatura i la falta d’humitat. Per si fora poc també el dissabte de vesprada començaren altres dos incendis potencialment complicats en Xiva i Marxuquera, el que va obligar a dividir els mitjans dels que es disposava.

En aquest de Rafelguaraf es van donar els tres condicionants que més augmenten la perillositat dels incendis, el que es coneix com la “regla del trenta”; una temperatura superior als 30 graus; unes ratxes de vent que sobrepassaren els 30 quilòmetres per hora i la humitat relativa en l’aire, menor al 30 per cent. Tot açò va complicar en gran mesura que l’extinció es produira molt abans. També va destacar la urgència amb la que es va haver de traure a la gent de les urbanitzacions per a defendre les sues vivendes.

La consellera Gabriela Bravo, que aquest cap de setmana ha visitat el Lloc de Comandament Avançat ha indicat que s’està treballant en determinar l’origen del foc que potser purament natural. Per la seua banda, el Seprona de la Guàrdia Civil busca qualsevol possible indici que apunte a un foc intencionat ja que preocupa l’alta reincidència d’incendis en aquesta mateixa zona durant els últims estius.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.