NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

L'Ajuntament de Xàtiva destina 1'8 milions d'euros per a la construcció d'un segon pavelló esportiu auxiliar al costat del Francisco Ballester

Llum verda al nou pavelló

Així ha decretat, l’alcalde de Xàtiva l’inici del procediment de licitació de les obres de desdoblament del pavelló Francisco Ballester. Unes obres que a la pràctica suposaran la construcció d’un nou pavelló esportiu municipal al costat de les actuals instal·lacions. 1,8 milions d’euros d’inversió de la mà de l’estudi d’enginyeria Segura i Roldán.

La nova instal·lació esportiva ocuparà 2.165m², sobre una zona d’actuació que suma un total de 6.675,80m². El nou pavelló projectat al costat del pavelló Francisco Ballester formarà part d’una gran illa de dotacions públiques i privades entre les quals hi ha el British School, el Seminari Menor Diocesà i Col·legi Claret, la Universitat Catòlica i el futur edifici del col·legi Pla de la Mesquita.

L’edificació estarà constituïda per dos edificis diferenciats: la pista poliesportiva pròpiament dita i un edifici auxiliar que serveix de nexe d’unió amb el pavelló Francisco Ballester. La pista és una nau totalment diàfana per a la pràctica esportiva, amb una alçada lliure 7,55m, que podrà albergar dues pistes de bàsquet o voleibol transversals per a la pràctica simultània o una sola pista d’handbol/futbol sala/bàsquet de forma longitudinal.

Comptarà amb un dispositiu de divisió d’ambients mitjançant cortina motoritzada. Aquest nou espai esportiu de la ciutat disposarà d’il·luminació natural suficient que no cause enlluernaments i permeta un ús autònom durant el dia.

Per part seua, l’edifici nexe unirà el pavelló Francisco Ballester amb el nou pavelló per mitjà d’un distribuïdor. Albergarà, a més, dependències com a vestuaris i lavabos, cambres tècniques per a aerotèrmia, quadre elèctric, comptador d’aigua i magatzems, tots ells organitzats al voltant d’un pati que aporta il·luminació i ventilació natural. Sobre la coberta d’aquest edifici nexe, es localitzen la unitat exterior d’aerotèrmia i un grup electrogen per a la instal·lació.

La funció principal del nou pavelló auxiliar serà la pràctica d’entrenaments dels diferents clubs usuaris. Per això, es preveu una zona que podrà albergar un nombre acotat d’espectadors. Així mateix, es conservarà la diferenciació funcional entre espectadors i esportistes preexistent al pavelló actual. En aquest sentit, es conservaran els dos accessos públics a l’espai de les graderies i un únic accés per a esportistes. La solució constructiva proposada per a l’envolupant de l’edifici pretén limitar la demanda energètica que cal per aconseguir el confort tèrmic desitjat.

Amb el plantejament previst per a aquestes obres, es fa necessari el traçat d’un nou vial que ordenarà tot el sol fins al límit amb la parcel·la del Pla de la Mesquita i que servirà també per donar accés a la part posterior de la mançana i a la zona d’aparcament del nou pavelló, amb capacitat per a 73 places i 4 reservades per a persones amb diversitat funcional. S’habilitarà un nou accés per a vehicles des de la ronda, mantenint l’existent com a sortida de les instal·lacions. Es pretén donar així més fluïdesa a la zona d’aparcament.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.