NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

L'ascens de contagis per Covid-19 obliga a replantejar les cavalcades de Reis a les nostes comarques

Reis Mags 2022

El trepidant ritme de contagis per Covid en els primers compassos del nou any torna a condicionar la celebració de l'últim gran esdeveniment de les festes nadalenques en els municipis de la Costera, la Vall d'Albaida i la Safor, on els casos s'han incrementat en l'última setmana.

Encara que de moment cap ajuntament ha optat per suspendre el pas de la cavalcada de Reis pel seu terme, la corba ascendent de la pandèmia i l'augment de la pressió assistencial han obligat a reformular els plans traçats en localitats com Xàtiva, on en els últims 7 dies s'han detectat 523 positius de coronavirus, un 111% més que en la setmana anterior. És per això que, per a reduir les aglomeracions, el consistori de Xàtiva ha decidit avançar a les 18.30 hores l'inici de la cavalcada i ampliar el recorregut de la desfilada per tota l’Avinguda República Argentina fins l’encreuament amb Baixada del Carme, al temps que ha suspès la benvinguda als Reis d'Orient que estava prevista a les 16 hores en la plaça de la Seu, juntament amb l'adoració de Ses Majestats al Betlem Municipal en finalitzar la jornada. Sí que es manté el castell de focs artificials posterior, entorn de les 21 hores. A més, durant el trajecte no es repartiran llepolies, que seran distribuïdes la setmana vinent entre els xiquets i xiquetes de Xàtiva a través dels col·legis i de manera individual.

Amb 512 contagis en l'última setmana i una incidència acumulada de 2.461 casos, l'associació que organitza els actes dels Reis Mags a Ontinyent i l'Ajuntament també han decidit introduir canvis substancials en la programació, començant per l'arribada de l'emissari Jacobo, que en lloc de pronunciar el seu habitual parlament des del balcó central del vell edifici del consistori, rebrà als xiquets i xiquetes en la Plaça del Barranquet, un emplaçament més ampli i espaiós que permetrà dispersar als milers d'assistents que aquest esdeveniment congrega cada any en la localitat.

Tot i això, els més menuts si que han pogut visitar el Campament de Jacobo a l'Ermita de Santa Anna on han gaudit de jocs, tallers i animació.

Les alteracions també afectaran la cavalcada dels Reis a Ontinyent, que començarà a les 18 hores en l'Avinguda Almaig i finalitzarà en la Plaça Major, passant pel carrer Daniel Gil i el Carrer Major, buscant en tot moment vies amples i amb molts balcons. Per a impedir grans massificacions, els tradicionals ballets acabaran el recorregut en la plaça de la Concepció. Encara que es mantindrà la posterior representació de l'acte de l'adoració dels Reis d'Orient, enguany no podran participar en l'esdeveniment els tradicionals «pastorets», amb l'objectiu d'intensificar els controls.

Als pobles de la comarca de la Safor, la situació és semblant i l’Ajuntament de Gandia, conscient de la situació sanitària actual, també ha decidit ampliar el recorregut de la cavalcada dels Reis d’Orient que arribaran al Port a les 17 hores. A continuació, a les 18 hores s’adorarà al Jesuset com habitualment es fa en la Seu Col·legiata. La gent podrà entrar a l’interior per la porta dels Apòstols fins a completar aforament. Com a novetat destacable, la plaça Major estarà acotada i vigilada per la Policia Local per evitar aglomeracions. La cavalcada començarà a les 19 hores. Enguany es fa des del carrer Calderón de la Barca, a l’altura del col·legi Montdúver i les proximitats de la plaça Bennàcer. Serà una cavalcada ràpida, de manera que la gent que la vega no estiga esperant massa temps i el recorregut serà més ampli perquè la gent no s’aglomere en les vies principals. Per últim, sobre les 20 hores els Reis d’Orient arribaran a la plaça Major. Però no faran cap tipus de salutació ni es pararan a la plaça i tampoc hi haurà presència de Ses Majestats al balcó de l’Ajuntament. Pujaran directament al despatx d’alcaldia on oferiran el seu discurs de manera telemàtica. Com a Xàtiva, a Gandia tampoc es repartiran caramels ni altres llepolies en cap moment del recorregut per evitar incidents i perquè, segons la normativa vigent, cal portar mascareta al carrer sempre que no puguem mantenir la distància mínima d’1,5 metres. Per tant, les persones que assistisquen a la cavalcada, hauran de fer-ho amb mascareta, preferentment FP2 o quirúrgica.

I a Oliva, la regidoria de Festes, també ha optat enguany per canviar l’itinerari de la cavalcada dels Reis Mags d’Orient. L’eixida serà a les 18.30 h des del Passeig Jaume I, continuarà pel Passeig de Lluís Vives i pel Passeig de Juan Carlos I, voltejarà la font cap al carrer del Pare Antoni Salelles i finalitzarà en el Parc de l’Estació, per ser aquest un espai amb més extensió que la plaça de l’Ajuntament.

Amb totes aquestes modificacions s’aconseguirà que els veïns i veïnes dels pobles de les nostres comarques puguen gaudir de l’arribada de Ses Majestats amb més seguretat i distància. Enguany més que mai els ho devem als nostres xiquets i xiquetes per a que els Reis arriben a les nostres cases ben carregats de salut, il·lusió, ganes de viure i molts regals.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.