NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Abril es tanca amb superàvits de pluges de més del 200% en Xàtiva i municipis de la Vall d'Albaida com Bocairent i Ontinyent

Anomalies pluviòmetres en abril

Abril sol ser un mes plujós però enguany ho ha sigut especialment a les nostres comarques de la Costera i la Vall d’Albaida. Així ho confirmen les dades publicades per Aemet en la Comunitat Valenciana a les estacions de Bocairent, Ontinyent, Beniatjar i Xàtiva on s’ha registrat anomalies pluviomètriques superiors al 200%.

Bocairent ocupa el segon lloc de la Comunitat Valenciana al rànquing de pluges amb una anomalia del 311% respecte a la referència climàtica del promedi entre els anys 1981 i 2010, quan la xifra es situa en 59,3 litres per metre quadrat. Ontinyent amb 215,2 litres ocupa el cinquè lloc. La seua mitjana històrica és de 54,3 litres i l’anomalia es situa en el 296%. En Beniatjar la desviació pluviomètrica arriba a un 208% amb 174,3 litres quan normalment cauen 56,5 litres per metre quadrat. Xàtiva també es cola al grup ja que en abril es van recollir 150,8 litres per metre quadrat, un 218% més que la mitjana històrica de 47,7 litres.

Els dies on es van acumular les majors precipitacions foren el 5, 13 i sobretot el 20 on la jornada va estar acompanyada de tempesta. Per altra banda si prenem com referència la dada global de l’autonomia, la pluja acumulada en la Comunitat durant abril ha sigut 96,4 litres per metre quadrat, quasi el doble de la mitjana al període 1981-2010 de 49,6 litres.

L’Aemet també estudia les oscil·lacions tèrmiques. D’aquest registre destaca que el dia 16 fou el més calorós amb una màxima de 31,3º en Xàtiva. Tot i així l’anàlisi constata que la temperatura mitjana ha baixat respecte al quocient històric. En Ontinyent es va situar en 13,6º, 0,6 graus menys i en Xàtiva en 15,3, amb una baixada de mig grau. 


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.