NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Reportatge Romeria a Santa Anna de la Llosa de Ranes

Es va batre el rècord de participants

El diumenge 1 de maig la localitat de la Llosa de Ranes vivia amb més emoció que mai la seua tradicional romeria a Santa Anna que es celebra des de l’any 1986, sent interrompuda aquests dos últims anys per la pandèmia. Ganes hi havia moltes així que l’èxit estava garantit, inclús es va batre rècord de partició amb 1800 pelegrins, 70 cavalls de munta i una vintena de carros arrossegats per 50 cavalls de tir.

Els romers es concentrarien abans de les 10 del matí a la Plaça Major per al repartiment de canyes i llistes. En una jornada on es va arribar als 24 graus, tots elegirien roba esportiva, còmoda i fresqueta per gaudir com cal d’un dia de caminada en família, amics i inclús amb mascotes perquè aquesta és una tradició molt arrelada a la població i que s’ha mantes inalterada passant de generació en generació.

Damunt d’un carruatge bellament engalanat amb palmes fa entrada a la plaça la protagonista del dia, Santa Ana, la mare de Maria de la que va nàixer Jesús. Seguidament assistim a una acolorida desfilada de cavalcadures i muntures amb carros, carruatges; genets i amazones molt experimentats damunt de bells exemplars que ens ofereixen passos ben elegants. Les cavalleries s’han adornat amb molta cura perquè aquest és un dia especial i molts dels equins pertanyen al centre hípic la Font de Saladrar, ubicat a la mateixa localitat. Tots seran per retor del poble, Antonio González.

Poc després s’inicia la romeria pels carrers Santa Anna, Sant Roc i els Banys per a enfilar la pujada a l’ermita que s’ubica a 344 metres d’altitud amb 4,5 quilòmetres de recorregut. Una serp multicolor recorre aquest llarg camí sota una temperatura molt agradable.

Aquesta és una celebració de caràcter obert que convida a gent d’altres municipis a gaudir de l’ascensió, de l’espai de l’ermita i sobretot de les espectaculars vistes que depara la comarca de la Costera; no en va a aquest gran mirador se li denomina el Balcó del Regne de València. Així que el degoteig de gent vinguda d’altres poblacions és sempre una constant sobretot al cas dels carreters que formen una gran família.

El Beato és el que ha dut el carro amb la volguda Santa Anna però després de la pujada, la imatge ha de fer els últims metres al peu i seran els festers d’enguany els que la duguen a coll; festers que també han muntat aquesta barra on els romers han pogut reposar forces.

I una de les recompenses en arribar a l’ermita és poder gaudir del millor folklore valencià amb l’actuació del grup de danses local Ras i Pla. La romeria és, per tant, una manifestació festiva i lúdica, però també cultural.

I inclús va haver temps per a homenatges; concretament al carreter més jove, Vicent Murillo, el que constata que aquesta tradició mai es perdrà.

Ja dins de la bella ermita gòtica construïda al segle XV, sent bisbe de València Alfons de Borja i Cabanilles tindria lloc la missa en honor a Santa Anna i la benedicció dels termes.

 


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.