NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

L'Ajuntament de Xàtiva posa en marxa el calendari d'actuació per al tractament i control del mosquit tigre

Lluitar contra el mosquit tigre

L’Ajuntament de Xàtiva ha posat en marxa el calendari d’actuació de cara a l’estiu per al control i tractament del mosquit tigre i la mosca negra. El tractament del mosquit tigre s’intensificarà el proper mes de juny i s’estendrà fins l’octubre, durant els mesos de majors temperatures, tot i que ja es va iniciar el passat mes de març amb caràcter preventiu tant per als mosquits com per a la mosca negra.

En el cas del mosquit i mosquit tigre l’aplicació del producte s’aplica en aigües estancades i embornals, mentre que pel que fa a la mosca negra, l’aplicació té lloc en zones d’aigua correnta com ara séquies i rius.

El mosquit tigre (Aedes albopictus) és un mosquit invasor que procedeix del sud-est asiàtic, havent-se instal·lat ja en nombrosos països del continent europeu, inclòs Espanya. És menut, entre 2 i 10 mm, de color negre i amb ratlles blanques. Aquest mosquit té capacitat per actuar com a vector de malalties com ara el Dengue i el Chikunguña, i també pot ser vector competent per a la transmissió d’altres virosis com ara el Zika.

Actualment s’ha detectat la presència del mosquit tigre a 234 dels 266 municipis de la província de València, entre els quals es troba Xàtiva, pel que aquestes campanyes de control són fonamentals de cara a l’estiu.

Entre les recomanacions es troben evitar cúmuls d’aigua en llocs com balcons, patins i jardins i matindre netes fonts i les canalitzacions. També s’aconsella buidar freqüentment els bevedors dels animals.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.