NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

El Consell aprova un conveni de col·laboració entre la Conselleria d'Habitatge i l'Ajuntament d'Ontinyent per a regenerar la Cantereria amb un pressupost de 600.000 euros

Solució d'habitatge

Així ho anunciava la Vicepresidenta i Consellera d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Mònica Oltra. La Generalitat Valenciana adquirirà i demolirà els habitatges amb alt risc d'inundació de la Cantereria per a després reallotjar les famílies que ocupen la zona i regenerar-la arquitectònicament mitjançant la creació d’espai verd.

Amb això, tal com ha assenyalat l'administració autonòmica, es pretén actuar per a eliminar el risc residencial que deriva de la inundabilitat de la zona a intervenir i la millora mediambiental i paisatgística de l'àrea on es continuaran amb les actuacions ja iniciades en l'exercici 2021, amb càrrec a l'exercici vigent. Concretament, es procedirà a l'adquisició dels immobles i talussos que resten per a obtenir, ja siga mitjançant acord amb els propietaris o mitjançant expropiació (el procediment mitjançant expropiació només podrà iniciar-se després de l'aprovació definitiva de la Modificació del Pla General d'Ordenació). Així mateix, es concediran ajudes per a la solució residencial, es durà a terme la demolició d'habitatges i consolidació dels talussos (amb despeses tècniques i despeses pròpies d'enderrocaments i obra), i intervenció en les despeses referents a la gestió de les obres d'urbanització de la zona verda.

Cal assenyalar que molts residents en aquesta zona és també població infantil a qui cal protegir més si cap i es troben dins dels paràmetres de vulnerabilitat.

La zona de la Cantereria s’inclou en el Pla d'Acció Territorial sobre prevenció de Riscos d'Inundacions de la Comunitat Valenciana (PATRICOVA) com a zona inundable amb risc un i risc geomorfològic. Aquestes circumstàncies mereixen una actuació pública immediata, màximament quan els fets esdevinguts en 2019 han tingut precedents en els anys anteriors tenint com a conseqüència, de manera reiterada, l'evacuació i rescat de les persones pel risc que corrien les seues vides i els béns en els quals habitaven.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.