NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Modificació del Pla General per prohibir plantes fotovoltaiques al paratge de Cairent

I ajustar-se així a la normativa del Consell

Elevar la protecció sobre el paratge de Cairent i prohibir projectes fotovoltaics que pugen afectar a aquest enclavament. Amb aquest objectiu l’Ajuntament d’Aielo de Malferit va demanar una modificació del Pla General que ara està tramitant el servei territorial d’Urbanisme. El plenari municipi ja va donar llum verda en abril a la nova regulació però l’administració autonòmic ha sol·licitat més recentment que adapte el contingut al nou decret-llei aprovat pel Consell per accelerar l’impuls de les renovables i acotar els grans parcs solars en zones sensibles. Així si la modificació del Pla General d’Aielo limitava a 2,5% la superfície total de terreny que podien ocupar les plantes solars, la norma autonòmica eleva el percentatge fins el 3%.

I és que molt és l’alarma social generada per la creixen sol·licitud d’autoritzacions de grans projectes de renovables a la localitat i a la comarca. Per exemple la companyia Premier contempla al Cairent una macroplanta solar de 65 hectàrees de superfície i 20 torres d’alta tensió a través d’una inversió pressupostada en 26 milions d’euros. I el camí de Cairent és precisament el que la promotora vol emprar com accés al futur parc fotovoltaic Montesa III, que connectaria amb la subestació d’aquesta localitat a través d’una línia d’alta tensió de 6,5 quilòmetres que travessaria la Serra Grossa.

Ara els canvis introduïts pel consistori inclou la prohibició expressa d’assentar plantes fotovoltaiques tant en aquesta zona com en altres dos àmbits de sòl no urbanitzable. La proposta també contempla una sèrie de prohibicions encaminades a garantir la protecció de la vegetació, la fauna, els sòls, els recursos hídrics i el paisatge de Cairent.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.