NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Interessant enquesta política

Enquesta realitzada pels alumnes de l'IES Josep de Ribera

El PSPV-PSOE guanyaria per tercera vegada consecutiva les eleccions del 2023 en Xàtiva i fregaria la majoria absoluta al aconseguir 10 regidors. Pujarien els partits de dreta, vox entraria al consistori i Compromís tornaria. Aquests és el resultat d’intenció de vot que desprèn l’enquesta realitzada per 98 alumnes de 1r de Batxillerat de l’IES Josep de Ribera.

Dos anys després ha pogut tornar aquest projecte educatiu que sempre ha tingut una gran repercussió. Enguany els 98 alumnes, distribuïts per grups i repartits per tots els barris de Xàtiva han realitzat un total de 376 enquestes, una mostra molt representativa.

Una enquesta política que porta darrere mesos de treball i on les preguntes i temes d’interès són elegides pels propis alumnes.

I comentem més resultats; dels actuals portaveus han aprovat Roger Cerdà amb un 5,8 i Miquel Lorente amb 5,6; suspenen Maria José Pla ,4,7 i Juan Giner 4,4, Tant la valoració del govern local com la de l’alcalde baixen respecte a l’enquesta del 2018. Són també tres regidors socialistes els més coneguts de la resta que conformen la corporació municipal: Xelo Angulo, Ignacio Reig i Pedro Aldavero. Amb respecte a les coalicions, un 40% dels veïns prefereixen la del PSPV i Xàtiva Unida i un 44% consideren que no ha sigut positiu el govern PSPV-Ciutadans. Un tema d’actualitat com és el de la xarxa d’aigua potable, els enquestats consideren que es tracta d’un problema greu amb una mitjana de 7,9 sobre 10

En definitiva aquest és un treball molt enriquidor per als participants perquè els relaciona amb l’entorn social i perquè comencen a interessar-se per la política.

Una enquesta que també destaca per la seua alta fiabilitat ja que es situa en el 95%.

 

 

 


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.