NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Després de dos anys torna aquest diumenge al carrer la processó del Corpus de Xàtiva, de les més antigues i vistoses de la Comunitat

Processó del Corpus Christi

Una de les celebracions més antigues de la Comunitat del Corpus Christi, la de Xàtiva, documentada en el segle XIV, torna al seu esplendor després de dos anys condicionats per la pandèmia. Serà el diumenge a partir de les 18 hores quan xativins i visitants tornen a gaudir d’una processó, dividida entre la part cívica i la religiosa que enguany compta amb novetats com són els nous vestits que lluiran tres dels personatges bíblics: el rei David, Betsabé i Melquisedec; a més es podrà vore desfilar per segona vegada a la Tortuga.

Fou a partir de la dècada de 1980 quan s’inicià la recuperació d’aquesta processó, camí que ha portat al seu esplendor actual. Per exemple només en les dansetes participen 150 alumnes de les escoles de la ciutat. Però sens dubte la més característica és la Moma que vestida de blanc, encara la virtut, mentre que els moms, de roig i negre representen els pecats capitals. Enguany la desfilada l’enceta la Muixeranga la Socarrà de Xàtiva.

Enguany serà la Banda de música “La Vella” qui tanque tan vistosa processó ja que compta amb nombrosos elements de la cultura popular.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.