NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Juan José Silvestre ofereix un concert d'orgue a l'església d'Albaida amb les peces més reconegudes d'Eduardo Torres

Dins de la programació de l'Any Torres

Aquest dissabte 18 de juny i dins de la programació de l’Any Eduardo Torres a Albaida es va viure un concert d’orgue realment màgic a mans del mestre Juan José Silvestre. El Premi Extraordinari d’Harmonia, nascut també a Albaida, va apropar als presents les peces més reconegudes de Torres per a aquest instrument juntament a les d’altres autors com Edward Grieg i Boëlmann.

Eduardo Torres naix en Albaida el 1872 i mor en Sevilla el 1934. El 1910, accedeix a la plaça de Mestre de Capella de la catedral de Sevilla, després d’haver ocupat el mateix càrrec en Tortosa. Animat pel pare Nemesio Otaño, comença a composar per a orgue, arribant a escriure més de 130 obres. Les seues peces són de menut format i la seua música, propera a Falla i a la música francesa de l’època traspua originalitat, frescor i transparència així que no ens estranya que l’església s’abarrotara de veïns.

Albaida avança així en la programació muntada en commemoració del 150 aniversari del naixement d’aquest gran compositor albaidí, reconegut internacionalment, que va saber compaginar la música més espiritual amb la profana i cultivar amistats com les de Federico García Lorca o Manuel de Falla. La propera cita serà el divendres 22 de juliol a les 22:30 hores amb un Festival de Bandes de Música amb repertori de Torres i el seu context.

 


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.