NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Sanitat tanca la planta de medicina interna de l'Hospital General d'Ontinyent suscitant un al·luvió de critiques per part dels partits polítics, sindicats i societat

A partir de l'1 de juliol

El tancament de la planta de medicina interna de l'Hospital General d'Ontinyent a partir de l'1 de juliol ha alimentat el malestar creixent en la localitat per la pèrdua de serveis sanitari. Les reaccions al tancament de la planta no s'han fet esperar i així ens ho contava l'alcalde de la localitat, Jorge Rodríguez al “Bon dia Comarcal”.

I és que, al llarg de l'estiu, aquest centre únicament mantindrà una Unitat de Curta Estada per a atendre els casos que no requerisquen d'una hospitalització duradora, però els pacients que precisen d'una assistència prolongada i que fins ara eren ingressats en la capital de la Vall d'Albaida seran derivats a l'hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva.

La decisió, comunicada pels responsables sanitaris als sindicats i al personal del centre sanitari, respon a la petició que fa mesos va formular el propi servei de medicina interna davant la falta estructural de professionals que pateix en el Departament de Salut, una situació que es veu agreujada en períodes vacacionals.

Des del Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent emmarquen la mesura en la posada en marxa d'un programa per a millorar les sinergies dels seus dos hospitals durant aquest estiu. Fonts sanitàries defensen que l'objectiu és continuar mantenint una atenció integral, especialitzada i de qualitat als pacients de medicina interna malgrat el minvament de personal que es produeix a l'estiu. Els internistes de l'àrea de salut seran els qui gestionen els circuits assistencials entre els dos centres sanitaris.

Tot i això, Rodríguez ja ha exigit a la Conselleria de Sanitat que reconsidere la decisió i ha convocat urgentment el Consell Veïnal i el Consell d’Inclusió Social en una reunió en la que també participaran els portaveus dels grups municipals amb representació a l’Ajuntament d’Ontinyent.

L’alcalde també ha sol·licitat una reunió urgent amb la gerent del Departament de Salut, Margarita Llaudes, a través d'una carta dirigida també al conseller de Sanitat, Miguel Mínguez, en la qual demana conèixer de primera mà les conseqüències que pot tindre una mesura que, al seu judici, és «insolidària i un atac sense precedents a l'atenció sanitària de la població, ja que ocasionarà importants trastorns a la ciutadania».


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.