NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

La Generalitat fixa en 80 milions el finançament als ajuntaments a través del Fons de Cooperació Municipal per al 2023

Fons de Cooperació Municipal

La Generalitat ha fixat en 80 milions d’euros el finançament que rebran els ajuntaments i entitats locals menors a través del Fons de Cooperació Municipal per al 2023. Així ho ha acordat el ple del Consell que ha donat el vistiplau al Pla Sectorial de Finançament Bàsic del Fons de Cooperació Municipal, que estableix el finançament destinat als municipis que presten serveis públics essencials, amb la finalitat de garantir la cobertura de les necessitats bàsiques de la ciutadania. Per això el fons beneficia un total de 542 municipis i 7 entitats locals menors.

Uns recursos que es distribueixen mitjanant criteris de població, aplicant correctors per afavorir els municipis valencians més menuts que reben 10.000 euros mínim per ajuntament. A més la Generalitat ha acordat augmentar 4 milions d’euros el Fons de Cooperació per a la Lluita contra el Despoblament per al 2023 que beneficiarà a 178 municipis.

Per a l’elaboració del pla i l’assignació de recursos s’ha elaborat un anàlisi de la situació de finançament dels municipis en l’exercici 2020. Aquest estudi destaca que l’autonomia fiscal, considerada com la proporció que representen els ingressos pressupostaria de naturalesa tributària en relació amb la totalitat dels ingressos realitzats en l’exercici, va ascendir a un 57,64%, la qual cosa situa la recaptació en 87,13%.

A través d’aquest fons es financen serveis, infraestructures i equipaments bàsics dels municipis de la Comunitat Valenciana.


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.