NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

L'Arxiu Municipal inaugura una exposició del Bicentenari de la Província de Xàtiva

La Província de Xàtiva va ser creada el 27 de gener del 1822

L’Arxiu Municipal de Xàtiva acull l’exposició amb la que s’inicien els actes commemoratius del Bicentenari de la Província de Xàtiva creada el 27 de gener del 1822 durant el Trienni Liberal i que va començar amb una carta del diputat xativí a les Corts, Joaquín Lorenzo Villanueva.

Amb la constitució de Cadis es va afrontar una reforma per a canviar la divisió estatal, encara basada als antics regnes medievals cap altra més propera del provincialisme de tipus francès, regit per diputacions provincials dependents directament de les corts i el govern central. El diputat Villanueva va argumentar per a la creació de la província de Xàtiva, entre altres, el seu pes demogràfic amb 164.795 habitants, el que representava l’1,41% de la població total espanyola. Però el gran refent fou la concessió de diòcesi pròpia, aprovada el 1814 però portada avant al trienni.

Documents valuosos i de gran importància històrica propis de l’Arxiu xativí.

L’exposició podrà visitar-se fins el 3 de juliol, de dilluns a divendres de 10 a 14 hores i dissabtes, diumenges i festius, de 10 a 13 hores.  


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.