NOTICIA COMARCAL TELEVISIÓ

Els festers del Crist de l'Empar i la Verge del Carme de Miramarciuen el dia gran de les festes patronals

El divendres van ser els protagonistes amb despertà, esmorzar i actes religiosos

Miramar continua amb el calendari d’actes dins de les seues Festes en honor a Sant Andreu que es celebren del 5 al 11 d’agost. El divendres 9 d’Agost la localitat acollia uns dels dies més importants per als festers dins del calendari d’actes. La processó del Santíssim Crist de l’Empar i de la Verge del Carme.

Una intensa jornada que va comptar també amb un esmorzar per als representants de les festes del 2019, i amb molta pólvora en forma de despertà i de castell de focs d’artifici.

 

 

A les 8:00 del matí els festers del Crist de l’Empar i de la Verge del Carme van recórrer els carrers del municipi acompanyats per la Unió Musical Milamarina, donant els bons dies a tots els veïns, en una despertà on la musica de banda es barrejava amb el soroll dels coets. L’organització d’aquestes festes te una particularitat. Les quintes que compleixen 50 anys son les encarregades de portar endavant el programa d’Actes i  per tant també son festers del Crist i de la Verge. Enguany els la programació de les festes de Miramar ha estat organitzada per la quinta de 1969

 

 

Una vegada completat el recorregut, els veïns despertats i esgotada la pólvora, els festers i festeres es van dirigir en diferents grups als bars associats per a esmorzar. Un d’ells, el Centre Social El Molí que fa oferir als festers un desdejuni al estil popular amb amainada, cacauets, beguda i entrepà , on no van faltar els brindis i l’ambient festiu.

 

 

A les deu de la nit els carrers de Miramar es van omplir de veïns i devots que amb ciris en la ma van acompanyar al Crist de l’Empar i a la Verge del Carme en processó. Un grup de dansadors i dansadores precedien a les imatges anunciant als espectadors de l’arribada del crist i la verge al seu pas

 

 

Les camareres de la verge vans ser les encarregades de portar la imatge mariana durant tota la processó amb moltíssima delicadesa i devoció

 

 

Un acte religiós en el que no va faltar el volteig de campanes per a anunciar l’arribada de les imatges a l’església, ni l’espectacle musical típic de la terra a peu de campanar al so de les dolçaines i tabals

 

 

La primera en entrar a la Parròquia de Sant Andreu Apòstol va ser la Verge del Carme.

 

 

A continuació, els portadors del Crist de l’Empar van haver de fer l’últim esforç a l’entrada al temple. Per poder entrar de forma segura la imatge, van descarregar el pas del muscles i el van portar amb les mans fins a la sala principal

 

 

Una vegada aconseguit el primer tram, el pas va tornar als muscles dels portadors que varen deixar la imatge descansant en l’altar, i l’església dels veïns i devots participants en la processó per a donar per conclòs el recorregut.

 

 

El punt i final a la programació festiva del divendres la va posar la Pirotècnia Borreda que ja porta molts anys oferint espectacles de pólvora als veïns i visitants d’aquesta localitat de la Safor durant les festes patronals. Enguany ha sigut un castell centrat més en els efectes de so i visuals que en el colorit.

 

 

Sens dubte tot un espectacle nocturn que va fer gaudir a tothom i va marcar el colofó final d’un dels dies més importants tant per als Festers de la quinta del 69 de Miramar com per als devots del Crist de l’Empar i de la Verge de Carme.

 

 


Seccions

Programes

Servicis

CONFIA EN NOSALTRES!

T’OFERIM UN MÓN DE POSSIBILITATS EN COMUNICACIÓ I PUBLICITAT EFECTIVA PER A LA TEUA EMPRESA.
Els nostres mitjans produeixen gran quantitat d’audiovisuals, notícies, reportatges, programes, magazíns, diverses seccions, espots, documentals, etc. Demana la teua còpia!
Tu eres el protagonista, la nostra audiència, i volem que formes part del grup! El nostre eslògan, "Junts tenim molt que vore!" i volem que així siga.